logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

«Борітеся – поборете!»: Tabakov презентує пісню на слова Шевченка

09-03-2023 20:411644

«Борітеся – поборете!»: Tabakov презентує пісню на слова Шевченка

Відомий український співак, переможець телепроектів «Шанс» і «Голос країни» Tabakov представляє пісню на слова Тараса Шевченка «Борітеся – поборете!».

 

На написання музики до знаменитих рядків Кобзаря Павла Табакова надихнуло уже легендарне декламування уривку із поеми Шевченка «Кавказ» Сергієм Нігояном, який одним із перших загинув на Майдані у 2014-му, повідомила промоменеджерка Галина Гузьо.

«У дні пам’яті Героїв Небесної Сотні я вчергове натрапив в мережі на відео з рядками Тараса Шевченка, які декламував Сергій Нігоян, - і музика народилася практично миттєво, – розповідає співак. – Слова Кобзаря «Борітеся - поборете!» від 2014-го стали символом новітньої боротьби українського народу за волю своєї землі і за право бути українцями. Боротьби, яка триває уже понад 9 років…»

Пісню «Борітеся – поборете!» Tabakov присвячує усім українським воїнам. «Борітеся – поборете, / Вам Бог помагає! / За вас правда, за вас слава / І воля святая!», - потужні слова, закарбовані у свідомості кожного українця. 

«Ці рядки Тараса Шевченка у такі складні часи для нашої країни дні знову і знову набувають актуальності, - каже Табаков. – Читаю їх - й відчуваю, як думки просто горять на папері і залітають глибого у серце. Музичне трактування слів Кобзаря я побачив у поєднанні хорової, більш традиційної частини, з куплетами, наближеними до хіп-хопу. Найперше ця пісня – це послання нашим захисникам і захисницям, які найвищою ціною, ціною власного життя, роблять усе можливе задля перемоги України. Шана, вдячність і низький уклін».

Leopolis.news