«Кращий приклад лицемірства»: Кулеба жорстко розкритикував організаторів «Оскар» за відмову показати звернення Зеленського

https://leopolis.news/post/81652/krashchyy-pryklad-lycemirstva-kuleba-jorstko-rozkrytykuvav-organizatoriv-oskar-za-vidmovu-pokazaty-zvernennya-zelenskogo

11/03/2023

Про це Кулеба заявив в інтерв’ю німецькому виданню BILD am SONNTAG, передає Укрінформ.

«Я думаю, що якщо "На Західному фронті без змін" отримає "Оскар" як найкращий іноземний фільм, а Президенту Зеленському, який воює, керує країною, бореться у найбільшій в Європі війні з часів Другої світової війни, не дозволять виступити на "Оскарі", то кращого прикладу лицемірства топменеджерів і продюсерів у кіноіндустрії ви не знайдете», - сказав він.

Кулеба зазначив, що не сумнівається в якості фільму та не піддає сумніву те, що він гідний премії «Оскар».

«Я не ставлю під сумнів якість фільму. Я просто кажу: люди, якщо ви збираєтеся нагородити фільм про війну і не розумієте, що саме тоді, коли ви п'єте шампанське, одягаєте красиві сукні та діаманти, хтось інший не хоче чути реальну історію з війни, яка відбувається тут і зараз, то з вами щось не так», - заявив глава українського МЗС.

BILD нагадує, що раніше Американська академія кіномистецтва відхилила виступ Президента України на церемонії вручення премії – як і минулого року. Це викликало ажіотаж і дискусії, у т.ч. чи пов’язано це якось з кольором шкіри. Було вказано на те, що продюсер «Оскара» Вілл Пакер відмовив Зеленському виступити минулого року і раніше нібито висловив занепокоєння, що агресивна війна в Україні привертає увагу в Голлівуді лише тому, що її жертвами стали люди з білим кольором шкіри, а війни і конфлікти з небілими жертвами ігноруються.

Як повідомлялося, з початку повномасштабної війни рф проти України Президент України Володимир Зеленський виступав, серед іншого, на церемоніях вручення «Золотого глобуса», «Греммі» та на відкритті Берлінського кінофестивалю.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news