logo
19/04
18/04
17/04
16/04
15/04
12/04
2 ...

Письменниця Галина Пагутяк виторг від нового роману передала на потреби ЗСУ

12-03-2023 16:19772

Письменниця Галина Пагутяк виторг від нового роману передала на потреби ЗСУ
Фото: із соціальних мереж

Знана українська письменниця, лавреатка Національної премії імені Т. Шевченка Галина Пагутяк  в історичному відділі музею «Дрогобиччина» презентувала свій новий роман «Око світу». В її творчому доробку це тридцята книжка.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news

Зазнчалося, що «Око світу» – на сьогодні перший в українській літературі художній твір  про Українську Повстанську Армію для підлітків. Головним героєм роману є юний Ілько – прототип молодого зв’язкового з карпатського села Залокоть.

У час великої путінської війни, коли ЗСУ дають гідну відчіч москальській орді, а наші військові своїм дивовижним героїзмом дивують світ, славлять Україну, роман «Око світу» Галини Пагутяк – чудовий літературний подарунок сучасникам. Письменниця підтверджує, що московія була і залишається історичним недругом, а нація впродовж віків завжди мала і має патріотів. Мужніх синів матері вигодовували, виколисували і виховували біля грудей. Такі хлопці виростали, змалку ставали вояками УПА – борцями за свободу і незалежність.

Отже, виховна патріотична місія роману ще попереду. Він,  як кажуть, неодмінно піде в народ, поширюватиметься в молодіжних середовищах. Учасники зустрічі із знаковою письменницею під час презентації змогли придбати книжку з автографом авторки. Виручені кошти від продажу примірників, а це 2940 гривень, Галина Пагутяк передала у фонд допомоги ЗСУ, чим зробила свій внесок у майбутню перемогу.

Зрештою, зброя кожного українського письменника – це правдиве, чесне слово. Таким воно є у творах Галини Пагутяк. І вона ним бореться за істину, правду, їх обстоює, поставила його на сторожі невмирущої української ідеї – подалі від московії. Її сповідували Провідник ОУН Степан Бандера, митрополит УГКЦ Андрей Шептицький, а також  юний упівець – головний герой роману.

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news