logo
25/04
24/04
2 ...

Пораненим вибрався з-під заваленого будинку: у Львові лікують 16-річного підлітка з Бахмута

14-03-2023 13:34511

Пораненим вибрався з-під заваленого будинку: у Львові лікують 16-річного підлітка з Бахмута
Фото: пресслужба Львівської міської ради

Стеля власної кімнати ледь не поховала 16-річного Романа. У Національному центрі реабілітації НЕЗЛАМНІ на базі Першого медичного об’єднання Львова лікують підлітка з Бахмута, який пораненим вибрався з-під заваленого будинку.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Закривавленому, з травмою голови і правої руки, Роману вдалося вибратися з-під завалів. Він вибіг з будинку, який уже палав. Останньої миті вирватися звідти вдалося і його рідним.

Спершу – лікарня Краматорська. Романа туди госпіталізували з мінно-вибуховою травмою правої кисті, відкритим косим переломом двох пальців з довгою лінією зламу та дефектами шкіри. А далі – Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ Першого медичного об’єднання Львова.

Гіпсову пов’язку Роману міняють на зручніший ортез. Аби загоїти дефект поверхні руки, лікарі використовують штучні епідермальні лоскути. Після наданої допомоги, стан хлопця суттєво поліпшився. Зрештою, його відпускають з лікарні на амбулаторне лікування.

«І хоча Роминого будинку більше немає, а за рідне місто точаться запеклі бої, він з родиною мріє якнайшвидше повернутися у Бахмут. Незламний хлопець хоче жити у своєму незламному місті», – додають у Першому медичному об’єднанні Львова.

Нагадаємо, у Львові в Національному центрі реабілітації НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) з кожним українцем працює мультидисциплінарна команда, яка надає хірургічну, фізичну, психологічну та психосоціальну професійну допомогу. Завдяки підтримці донорів, уже відкрили протезну майстерню та встановлюють біонічні протези. 

Сайт проєкту: https://unbroken.org.ua/

Реквізити для пожертв: https://unbroken.org.ua/donate.html

FB: https://www.facebook.com/unbroken.ua

Instagram: https://bit.ly/3HaBiXS

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news