logo
24/04
23/04
2 ...

Повітряні тривоги, авто для військових та евакуація переселенців: головне за добу на Львівщині

15-03-2023 11:08549

Повітряні тривоги, авто для військових та евакуація переселенців: головне за добу на Львівщині
Фото: зі сторінки у Facebook

Голова Львівської ОВА Максим Козицький розповів про головне за добу в області (з 9 години 14 березня по 9 годину 15 березня).

«Чотири рази сирени сповіщали про повітряну тривогу – 14 березня о 13:02, 14:32, 16:28 та о 19:23. В усіх випадках була небезпека ракетного удару з МіГ-31 з території росії. Загроза не справдилась. На Львівщині спокійно.

Сьогодні о 09:46 сирени знову сповістили про небезпеку. Повітряна тривога досі триває», – повідомив Козицький.

Також він повідомив, що евакуаційними потягами зі зон активних бойових дій на Львівщину приїхали ще 73 людини.

До Перемишля з нашої області чотирма потягами вирушили 934 особи.

Окрім цього, німецька благодійна організація Leben HELFEN Leben e.V надала продуктові набори родинам, які постраждали через падіння ворожої ракети у Золочівському районі 9 березня.

У Бориславі на фасаді школи №5 відкрили пам’ятну дошку її випускнику. Василь Мацько – військовослужбовець прикордонних військ, загинув у бою з російськими окупантами на Донецькому напрямку 23 листопада 2022 року. Вічна пам'ять Герою!

«Нас підтримує весь світ. Військовий пенсіонер Стівен Віконт з Канади від початку повномасштабної війни здійснив 200 поїздок в Україну із волонтерськими місіями, а це 80 тисяч кілометрів. Разом із The Canada Way привіз гуманітарну допомогу в Запоріжжя, Херсон, Ізюм та інші міста нашої держави. Цього разу канадійці допомогли Центру надання соціальних послуг у Городку. Забезпечили його продуктами та пледами», – розповів Козицький.

Також бригади зі Львівщини, які перебувають на фронті, отримають (https://bit.ly/3mUDIUF) три автомобілі від британських благодійників. Машини передали в межах масштабної британсько-української ініціативи на допомогу ЗСУ – «Операція Фрілендер».

У Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі триває реконструкція частини приміщень приймального відділення. У медзакладі облаштовують два ізолятори із санвузлом та палату короткочасного перебування для подальшого скерування на лікування. Завершити реконструкцію планують через 2 місяці. Ремонт проводять за підтримки благодійного фонду «Запорука». На це фонд скерував майже 1,2 млн грн. БФ «Запорука» співпрацює з Львівською РВА у межах меморандуму.

 

Також львівський історичний музей отримав (https://bit.ly/3ZORJSm) інноваційну систему осушувачів повітря.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news