logo
19/04
15/04
12/04
11/04
08/04
07/04
02/04
28/03
26/03
25/03
24/03
21/03
14/03
2 ...

Володимир Ар’єв: Влада хоче закрити рота військовим і обмежити їх права

15-03-2023 14:373240

Володимир Ар’єв: Влада хоче закрити рота військовим і обмежити їх права
Фото: facebook.com/volodymyr.ariev

Народний депутат України Володимир Ар’єв заявляє, що за адаптацією нормативно-правових актів у сфері безпеки і оборони України у контексті євроатлантичної інтеграції приховане урізання прав військових.

Про це він написав у Фейсбук.  

«Якраз на День добровольця нова концепція від Міноборони для офіцерів добігла. В подарунок, так би мовити. Вирішили типу адаптувати «нормативно-правові акти у сфері безпеки і оборони України у контексті євроатлантичної інтеграції» Красива назва, є хороші ідеї, але вони не менш красиво приховали конкретний удар по правах військових», – зазначив нардеп.

На думку Володимира Ар’єва, прихована мета такого законопроєкту:  

«По-перше, заткнути рота через «визначення механізмів, які заборонятимуть військовослужбовцям, а особливо військовим керівникам, висловлювати свої коментарі стосовно внутрішньополітичних питань, а також їх участь у політичній діяльності відповідно до конституційних прав та меж військової служби»

По-друге, викреслити з суспільно-політичного життя через «визначення механізмів, які заборонятимуть ЧИННИМ військовослужбовцям балотуватися чи займати політичні посади будь-якого рівня, у тому числі у Верховній Раді України»

По-третє, привіт від ОП у вигляді зрізання повноважень Генштабу ЗСУ через «скасування специфікації повноважень, відповідальності Генерального штабу Збройних Сил України протягом усього процесу планування оборони та управління ресурсами, а натомість визначати ці повноваження та обовʼязки за допомогою директив, що видаватимуться Міноборони».

Зазначимо, що у лютому ВРУ ухвалила у першому читанні проєкт Закону №4210 щодо  цивільного контролю над Збройними Силами України.

 

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news