У Львові лікарі врятували 8-річного хлопчика, батька якого загинув у боях за Україну

https://leopolis.news/post/81879/u-lvovi-likari-vryatuvaly-8-richnogo-hlopchyka-batka-yakogo-zagynuv-u-boyah-za-ukranu

15/03/2023

Врятувати ситуацію могла лише операція, повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Команда нейрохірургічного відділення дитячої лікарні святого Миколая, під керівництвом Михайла Ловги, прооперувала дитину у річницю повномасштабного вторгнення – 24 лютого. 

Кілька днів хлопець провів у реанімації, і далі свою роботу продовжили фахівці з реабілітації. З хлопчиком почав працювати фізичний терапевт Сергій Худа. На відновлення було не більше тижня, адже далі сім’я мала повертатись на Рівненщину. Підібравши оптимальне навантаження, навіть у такий короткий час спеціалісти змогли поставити дитину на ноги.

Євген знову може самостійно ходити. Батько хлопця Дмитро – наш захисник, бойовий командир. Він загинув у вересні минулого року поблизу Мар’їнки Донецької області. Хлопчик важко пережив втрату батька, але мужньо подолав власну хворобу.

Завдяки Національному центру реабілітації НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) медики лікують, протезують та реабілітують українців в Україні. З кожною людиною у центрі працює мультидисциплінарна команда, яка надає хірургічну, фізичну, психологічну та психосоціальну професійну допомогу.

 

 Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news