logo
24/04
23/04
21/04
20/04
19/04
18/04
2 ...

«Зараз вирішальний час боротьби України за свободу» – керівник Пентагону відкрив черговий «Рамштайн»

15-03-2023 15:26641

«Зараз вирішальний час боротьби України за свободу» – керівник Пентагону відкрив черговий «Рамштайн»
Фото: mei.edu

Керівник Пентагону Ллойд Остін та голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі очолюють засідання Міжнародної контактної групи з безпекової допомоги Україні, що відбувається у Вашингтоні 15 березня 2023 року

Ллойд Остін у своєму вступному слові зазначив, що до сьогоднішньої віртуальної зустрічі приєдналися члени Контактної групи з усього світу та в більшості часових поясів, включаючи колег з Америки, Європи, Близького Сходу та Індо-Тихоокеанського регіону.

«Сьогодні ми збираємось, щоб переконатися, що й надалі виконуємо свої обіцянки щодо підтримки захисників України. Більше року тому росія розпочала своє незаконне та неспровоковане повномасштабне вторгнення. І відтоді війська України відважно борються за захист свого суверенітету, території та свободи», – зазначив він.

«Жоден українець не повинен терпіти щоденні обстріли.

Жоден український батько не повинен хвилюватися, що школу його дитини розбомблять.

Жодна нація не повинна боротися за своє виживання проти іноземної сили вторгнення, яка знищує цілі міста та селища», – наголосив керівник Пентагону.

За його словами усі розуміють, що війна росії проти України – це найбільша загроза європейській безпеці з початку холодної війни після Другої світової війни.

Ллойд Остін відзначив, що за останній рік Збройні Сили України «здобули кілька вражаючих перемог на полі бою, водночас швидко сформувавши українську армію в сильну, професійну силу».

Він нагадав, що цього місяця США оголосили про виділення Україні ще 400 мільйонів доларів допомоги на безпеку для підтримки точного вогню, артилерії та бронетехніки. Це включає в себе додаткові боєприпаси HIMARS, додаткові артилерійські снаряди, броньовані транспортні мости тощо.

Він нагадав, що лише за останні три місяці члени цієї Контактної групи «продемонстрували чудове лідерство у нарощуванні можливостей, необхідних Україні для захисту свого суверенітету та створення імпульсу на полі бою, включаючи понад дев’ять бригад танків та іншої броньованої техніки».

«Коаліція країн, які дарують Україні танки «Леопард», продовжує зростати. І дев'ять країн зараз зобов'язалися надати понад 150 танків Leopard. Перед лицем кампанії жорстоких бомбардувань Росії кількість країн, що надають засоби протиповітряної оборони, також продовжує збільшуватися. Наприклад, на останній Контактній групі ми чули про внесок Італії та Франції в SAMP/T», – додав він.

«Але зараз ми перебуваємо у вирішальному часі боротьби України за свободу. І ми всі повинні продемонструвати нашу незмінну рішучість і єдність. Це означає виконання наших зобов’язань — повністю та швидко.

Ми повинні забезпечити Україну всіма можливостями для майбутньої боротьби, включаючи запасні частини та пакети технічного обслуговування для підтримки критичних можливостей, які надають члени цієї Контактної групи», – наголосив Ллойд Остін.

Керівник Пентагону закликав «відшукати шляхи, щоб забезпечити нові поставки боєприпасів та систем протиповітряного захисту» і вказав на важливість поставок систем протиповітряної оборони для захисту цивільних об'єктів від ракетних обстрілів та ударів іранськими дронами.

«І я повністю впевнений, що ми будемо підтримувати оборону України на довгострокову перспективу», – наголосив він.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news