logo
23/04
22/04
2 ...

Закинутий палац культури у Трускавці продали на аукціоні за 46 млн грн

16-03-2023 11:36607

Закинутий палац культури у Трускавці продали на аукціоні за 46 млн грн
Фото: SHEPETIVKA.COM.UA.

За будівлю палацу культури «Мир» на околиці Трускавця, яку виграли на аукціоні, мають заплатити 46 млн грн. Це у 46 разів дорожче за стартову ціну. Переможницею аукціону неочікувано стала мешканка села Судилків Шепетівського району.

Про це повідомляє SHEPETIVKA.COM.UA.

Йдеться про будівлю на вул. Бориславській, 47 у Трускавці загальною площею 7774,7 м2. Її виставив на продаж арбітражний керуючий Євген Гальченко, оскільки справа про банкрутство ТзОВ «Культурно-мистецький центр «Трускавець», якому належить палац культури, перебуває в Господарському суді Львівської області.

У 2021 році закинуту будівлю палацу культури в Трускавці намагалися продати щонайменше тричі. Тоді початкова вартість становила від 39,8 млн грн до 23,9 млн грн. Однак усі три рази на аукціон не подався жоден учасник.

Востаннє лот виставили на аукціон 21 лютого з початковою ціною 990 тис. грн. Купити будівлю зголосилися восьмеро учасників, однак найвищу ціну запропонувала ФОП із Судилкова – 46 млн грн. Тепер вона має підписати договір та оплатити рахунок.

Підприємиця зареєстрована у селі Судилків Шепетівського району. Її підприємницька діяльність пов’язана здебільшого з торгівлею побутовою хімією.

Зазначимо, що палац культури «Мир» у Трускавці збудували у 1986 році під концерти для туристів. Також тут проходив музичний фестиваль «Марія». На той час це був один із найкращих палаців культури у Трускавці та у Львівській області. Палац культури входив до комплексу санаторних пансіонатів на 4 000 місць.

Він працював упродовж 10 років, після чого у приміщенні кілька разів виникали пожежі. Згодом будівля перестала функціонувати і занепала.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news