logo
26/04
25/04
2 ...

Представниці ЛНМУ ім. Данила Галицького взяли участь у Європейському конгресі радіологів

16-03-2023 19:21625

Представниці ЛНМУ ім. Данила Галицького взяли участь у Європейському конгресі радіологів
Фото: відділ комунікації і промоції ЛНМУ імені Данила Галицького

З 1 по 5 березня  у Відні (Австрія) відбувся Європейський радіологічний конгрес – 2023, який обєднав 17 262 учасників із 122 країн.

Про це повідомляє відділ комунікації та промоції Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького.

Ця щорічна наукова подія є другою у світі за масштабом заходів, кількістю учасників та представництвом доповідачів. Цього року, після ковідних обмежень, конгрес відбувся у традиційному форматі та у звиклі терміни, із значно збільшеним числом учасників та спікерів. Наукова програма включала серію спеціальних сесій, присвячених темі конгресу «Цикл життя», з фокусом на радіології протягом усього життєвого циклу людини, починаючи від пренатальної радіології аж до судово-медичної візуалізації.

Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького вже вдруге був учасником цього представницького наукового форуму. Постерні доповіді на конгресі європейських радіологів презентували асистентка кафедри променевої діагностики ФПДО  Маріанна Мірчук «Intramural hematoma: what surgeon needs from a radiologist?» ( Інтрамуральна гематома: що потрібно хірургу від радіолога?) та доцентка, докторантка кафедри нормальної анатомії – Уляна Підвальна «Radiological assessment of bullet and shrapnel injury of the heart» ( Х-променева оцінка кульового та осколкового ураження серця). Окрім того, в межах конгресу доцентка Підвальна виступила для AuntMinnieEurope.com (перший комплексний веб-сайт спільноти для європейських радіологів та суміжних спеціалістів у галузі медичної візуалізації).

Віденський конгрес радіологів – це ще й можливість зустрітися з головним редактором журналу Європейська радіологія – Ів Меню ( Prof. Yves Menu), іншими провідними науковцями в галузі радіології, отримати нові знання та контакти для подальшої співпраці.

Leopolis.news