logo
26/04
2 ...

Сколівська ЦРЛ отримала новий рентгенапарат

16-03-2023 17:061247

Сколівська ЦРЛ отримала новий рентгенапарат
Фото: ЛОВА

Сьогодні, 16 березня, у Сколівській центральній лікарні встановили новий  рентгенапарат в оновленому рентген-кабінеті. Кошти для придбання пристрою японського виробництва FLEXAVISION в сумі 7,5 мільйонів гривень виділили з обласного бюджету.

Про це пише пресслужба ЛОВА.

КНП «Сколівська ЦЛ» єдина лікарня гірської місцевості Стрийського району, яка цілодобово забезпечує спеціалізованою медичною допомогою 47 тисяч жителів гірського району, а саме мешканців трьох об’єднаних територіальних громад – Сколівської, Славської та Козівської. 

Протягом року в закладі стаціонарно лікують приблизно 6 тисяч хворих, як дорослих, так і дітей. Також тут лікують травмованих у ДТП та в горах. Всього щороку КНП «Сколівська ЦЛ» надає медичну допомогу понад  тисячі травмованих, які потребують якісного рентгенобстеження. 

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький наголосив на потребі своєчасного оновлення медичного обладнання у лікарнях.

«Якісна медична допомога є базовою річчю, яка дозволяє зберігати життя та здоров’я, що є особливо важливим у час війни. Зі сторони області ми зробимо все можливе, щоб колектив цієї лікарні міг пишатися своїм закладом. Зважаючи на гірський район, у якому розташований медичний заклад, необхідно приділяти значну увагу відділенню невідкладної допомоги для швидкого та кваліфікованого проведення обстежень та лікування. Якісне рентген-обладнання є елементом невідкладної допомоги, тому особливу увагу потрібно приділяти зокрема йому. Дякую всім лікарям, які твердо стоять на медичному фронті у захисті здоров'я усіх українських захисників та цивільних!» – наголосив очільник Львівщини.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news