logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

Львів сьогодні попрощається із загиблим військовим Мар’яном Іванським

17-03-2023 08:171245

Львів сьогодні попрощається із загиблим військовим Мар’яном Іванським
Фото: ЛМР

У п'ятницю, 17 березня, Львів попрощається з Мар’яном Іванським, який загинув, захищаючи Україну від російських окупантів. Львів’ян та гостей міста закликають долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Чин похорону розпочнеться о 14:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, о 14:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героя на Личаківському кладовищі.

Маршрут похоронної процесії: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) – пл. Катедральна – пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Володимира Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар.

Біографічна довідка Героя

Мар’ян Іванський (05.08.1986-08.02.2023).

Народився у селі Малі Мокряни Львівської області. Проживав у місті Львові, де навчався у Середній загальноосвітній школі №96. Закінчив хімічний факультет Національного університету «Львівська політехніка» за спеціальністю «біотехнологія».

Протягом 2007-2013 років працював консультантом з організаційної роботи Львівської обласної організації «Народної партії» у місті Львові. Згодом обіймав посаду керівника секретаріату цієї організації.

Надалі працював оператором автоматичних та напівавтоматичних ліній верстатів та установок виробництва склопакетів ТОВ «Глас Трьош Львів». Захоплювався комп’ютерною технікою. Був винятково принциповою людиною. 

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини до лав 355-го навчального механізованого полку 184-го навчального центру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

У Мар’яна Іванського залишилися маленька донька, дружина, батьки, двоє сестер та бабуся.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news