logo
28/03
2 ...

Мер Самбора хоче відставки секретаря міськради

17-03-2023 13:453898

Мер Самбора хоче відставки секретаря міськради

Учора на позачерговій 29 сесії мер Самбора Юрій Гамар заявив, що запускає процедуру відставки секретаря міської ради Юрія Дмитришина – члена своєї команди двох скликань. Така новина, судячи з реакції депутатів, нікого дуже не здивувала. Очевидно, через те, що ні для кого не було таємницею: між двома ключовими посадовцями територіальної громади не перший місяць тліє конфлікт, а тепер він став очевидним.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news. 

Самого секретаря міськради Юрія Дмитришина на позачерговій сесії не було. Він на той момент захворів. Тому після гострої перепалки із звинуваченням мера у різних «гріхах» за члена своєї депутатської фракції «Слуга народу» заступився її голова Іван Денькович. Зазначив, що неетично обговорювати чиїсь дії, вчинки без присутності самої людини.

Справжньої причини, чому секретарю міськради ніби «світить» відставка, якщо, звичайно, більшість депутатів на таке погодиться, не було озвучено. У той же час мер Юрій Гамар узагальнено сказав, що, мовляв, спокійно ставиться до пасквілів, останнім часом поширених  у соціальних мережах. Чи все зроблено? Ні. Треба разом працювати. Кілометри тротуарів викладено бруківкою, а там, де вона неякісно була настелена, переробив підрядник за власні кошти.

Нагадав Юрій Гамар, що приміщення колишнього педуніверситету, яке багато років пустувало ще за попередньої влади, все-таки буде задіяне, в ньому навчатимуть курсантів Львівської військової академії сухопутних військ. На черзі будівництво плавального басейну. Не допустить самозахоплень міської землі, а поверне її у правове поле, зриву пленарних засідань сесії. Самбір, за його словами, живе, розвивається, він за рейтингом на восьмому місці серед територіальних громад Львівщини.

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news