logo
19/04
2 ...

Львівстандартметрологія закликає медзаклади провести перевірку апаратів УЗД

17-03-2023 16:52433

Львівстандартметрологія закликає медзаклади провести перевірку апаратів УЗД
Фото: ortop.ua

Значення ультразвукових методів досліджень в сучасній медицині важко переоцінити. Сьогодні лікарі можуть поставити точний діагноз і вивчити тканини і органи в режимі реального часу. А все це завдяки ультразвуковим методам дослідження.

Про це пише ДП «Львівстандартметрологія».

УЗД – це метод дослідження внутрішніх органів за допомогою ультразвуку. Ультразвукові хвилі відбиваються від тканин різної щільності, а апарат УЗД перетворює отримані параметри в зображення на екрані.  Згідно з Законом України «Про метрологію та метрологічну діяльність» апарати УЗД, які відносяться до законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, повинні проходити щорічну періодичну повірку, тобто встановлення придатності до застосування на підставі результатів перевірки їх метрологічних характеристик як під час експлуатації, так і після ремонту.

Хоча ультразвукове діагностичне обладнання досить надійне, проте щорічна їх повірка дозволяє виявити поступове погіршення якості зображення і зниження точності вимірювань перш, ніж це зможе вплинути на якість діагностування.  Виробники ультразвукового медичного обладнання у технічній документації прямо вказують на необхідність періодичного контролю їх метрологічних характеристик.

На сьогоднішній день наше підприємство має в наявності сучасне обладнання для здійснення повірки усіх типів апаратів УЗД, а саме: 
- міри акустичних довжин (типу Ф549 та МАД-0,5-2);
- міри швидкостей кровотоку (МСК-03);
- міри частоти серцевих скорочень (МЧСС-02) та інше.

Постійними партнерами та замовниками послуг з повірки апаратів УЗД є: ТзОВ «Медичний центр Святої Параскеви», ТзОВ «Клініка репродуктивної медицини «Альтернатива», ПП «Медичний центр «Інтерсоно» та інші.

Клініко-діагностичні центри, медичні заклади і лікарів, які здійснюють приватну практику, запрошують до співпраці! Тільки повірені прилади УЗД можуть убезпечити Вас від помилки і надати об’єктивне уявлення про те, якого саме лікування потребує пацієнт!
Детальнішу інформацію та консультацію щодо здійснення повірки апаратів УЗД можна отримати:

ДП «Львівстандартметрологія» м. Львів, вул. Метрологічна, 12; тел. (032) 237-14-41; E-mail: radio.zvt@gmail.com.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news