logo
29/03
28/03
27/03
26/03
25/03
2 ...

Викрав гроші та прикраси: на Львівщині поліцейські оперативно знайшли квартирного злодія

17-03-2023 17:14402

Викрав гроші та прикраси: на Львівщині поліцейські оперативно знайшли квартирного злодія
Фото: Нацполіції України у Львівській області

За скоєне 45-річному мешканцю Закарпаття, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності, загрожує покарання - до восьми років позбавлення волі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Як встановили оперативники Яворівського районного відділу поліції спільно з співробітниками Управління кримінального аналізу поліції Львівщини, 16 березня близько десятої години ранку в одному з сіл Яворівського району зловмисник проник у житловий будинок, звідки викрав грошові кошти у сумі 8 тисяч гривень та ювелірні вироби, після чого втік з місця події.

Повернувшись додому, власник побачив, що у помешканні побували непрохані гості та звернувся за допомогою у поліцію.

Проведеними заходами та вивчивши записи камер відеоспостереження, встановлені у рамках програми «Безпечна Львівщина», правоохоронці визначили ймовірне місце перебування зловмисника та протягом кількох годин затримали його у Дрогобичі в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Речові докази у нього вилучено.

Слідчі територіального підрозділу поліції повідомили затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті - до восьми років позбавлення волі.

Невдовзі суд обере підозрюваному запобіжний захід. Досудове розслідування триває.

Правоохоронці нагадують, що в умовах воєнного стану за скоєння крадіжки, грабежу, розбою, вимагання, а також за привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, передбачені максимальні покарання.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news