logo
25/04
2 ...

У Львові старшокласників навчають, як правильно обирати професію

17-03-2023 20:32920

У Львові старшокласників навчають, як правильно обирати професію
Фото: Львівської міської ради

У Львівському міському центрі соціальних служб триває профорієнтаційний проєкт «Простір вибору», який готує старшокласників із сімей у складних життєвих обставинах до вступу у вищі навчальні заклади. 

Цього разу учасники проєкту відвідали Львівський державний університет внутрішніх справ, повідомляє пресслужба Львівської міськради.

«Учасники проєкту відвідали музей навчального закладу, бібліотеку, тир і навчальні аудиторії. Також вони дізнались історію університету, ознайомились зі структурою, правилами вступу та основними перевагами навчання в університеті. Це вже друга екскурсія у вищий навчальний заклад Львова в межах цього проєкту. Минулого тижня старшокласники відвідали Львівську політехніку, а на наступний тиждень запланована екскурсія у Львівський національний університет імені Івана Франка», – розповіли у Центрі соціальних служб.

А загалом проєкт довготривалий і триватиме аж до кінця літа. В його межах заплановано ще низку візитів. Зокрема, діти відвідають Львівський національний університет імені Івана Франка, Львівський державний університет безпеки життєдіяльності, Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького, Український католицький університет.

Крім візитів у виші, проєкт передбачає тренінги, які допоможуть краще зрозуміти дітям що вони люблять та чим насправді хочуть займатись у майбутньому. Також будуть зустрічі з відомими людьми, заняття із психологами із самопрезентації та самоменеджменту. Завершальним етапом проєкту стане «соціальне репетиторство» або долучення дітей до підготовчих курсів, які діють при вишах.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news