Жіноча збірна України з футзалу пройшла в фінал ЧЄ, перемігши Угорщину (ВІДЕО)

https://leopolis.news/post/82061/jinocha-zbirna-ukrany-z-futzalu-proyshla-v-final-che-peremigshy-ugorshchynu-video

18/03/2023

Про це повідомляє пресслужба УАФ.

Українки розпочали підготовку до фінального турніру 8 березня в Португалії. Напередодні Євро-2023 синьо-жовті провели два спаринги з португалками в місті Ріу-Майор. У першому матчі наша команда поступилася — 0:7, у другому — 1:6.

До 15 березня синьо-жовті продовжували підготовку до фінальної частини Євро-2023 в Португалії, після чого вирушили до угорського Дебрецена. Матчі фіналу чотирьох проходять на місцевій «Фенікс-Арені». Ще 24 січня відбулося жеребкування, за підсумками якого суперницями українок у півфіналі стали угорки.

Підопічні Олега Шайтанова пробилися на третій із трьох чемпіонатів Європи. При цьому жіноча збірна України з футзалу стала бронзовим призером фінального турніру Євро-2022, який 1—3 липня минулого року проходив у Португалії. Тоді в матчі за третє місце синьо-жовті здолали (2:1) саме Угорщину, з якою цього разу зійшлися в півфіналі.

Із перших хвилин поєдинку українки заволоділи ініціативою та почали турбувати Торму. Так, Дубицька вивела Форсюк сам на сам із голкіпером, однак забити капітану нашої команди не вдалося. Згодом неточними ударами відзначилися Титова і Гриценко, знову пробила в площину Форсюк. На 7-й хвилині Шульга після кутового не влучила в «дев’ятку», та загалом наші дівчата продовжували створювати моменти.

Попри це, угорки реалізували перший же свій шанс. На 12-й хвилині Горват перехопила м'яч на власній половині, прорвалася через весь майданчик і переграла Кислову. Українки досить швидко відігралися — після розіграшу кутового комбінацію завершила Шульга. До перерви ближчими до другого гола були синьо-жовті, зокрема потужний удар Шульги прийняла на себе стійка.

У другому таймі українки також мали суттєву перевагу. На 22-й хвилині Шульга вдруге за матч поцілила в стійку, та й загалом у Торми вистачало роботи. На 29-й хвилині Шульга з убивчої позиції не зуміла спрямувати м'яч у практично порожні ворота. Утім, невдовзі Анна реабілітувалася, оформивши дубль із добивання після розіграшу кутового.

Уже за кілька секунд після гола Шульга втретє в матчі влучила в стійку. Синьо-жовті продовжували контролювати хід гри, практично не дозволяючи суперницям загрожувати воротам Кислової. Наприкінці поєдинку господарки задіяли п'ятого польового, однак, окрім неточного удару Горват, нічим не запам'яталися.

У підсумку підопічні Олега Шайтанова перемогли з рахунком 2:1 та вперше в історії пробилися до фіналу Євро. Там на них чекатиме чемпіон обох попередніх турнірів — команда Іспанії. Матч пройде в неділю, 19 березня (початок — о 21.00 за київським часом).

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news