Повітряна тривога та евакуація переселенців: головне за добу на Львівщині

https://leopolis.news/post/82089/povitryana-tryvoga-ta-evakuaciya-pereselenciv-golovne-za-dobu-na-lvivshchyni

19/03/2023

«Один раз сирени сповіщали про повітряну тривогу – 18 березня о 09:10. Була загроза ракетного удару з МіГ-31 з території білорусі. Небезпека не справдилась. На Львівщині спокійно», – повідомив Козицький.

Евакуаційними потягами зі зон активних бойових дій на Львівщину приїхали ще 80 людей.

До Перемишля з нашої області потягами вирушили 1312 осіб.

На Золочівщині 10 осіб з інвалідністю та одиноких людей із Задвір’янського старостинського округу отримали продуктові набори від Золочівської районної організації Червоного Хреста України. Набори містять крупи, консерви, борошно, цукор, олію та інше. Невдовзі таку допомогу передадуть іншим людям в потребі.

Під час дитячих змагань «Шахова весна – 2023», які проходили у школі №1 міста Ходорів Стрийського району, зібрали 10 тисяч гривень на потреби ЗСУ. До змагань приєднались діти з Херсона, Нової Каховки, Харкова й інших населених пунктів, які з початком повномасштабної війни знайшли прихисток на Львівщині та долучились до занять з шахів у ДЮСШ.

Заслужений майстер спорту України та міжнародний гросмейстер, львів’янин Андрій Волокітін зіграє (https://bit.ly/3To7pcV) шаховий матч солідарності у Британському парламенті.

У Львові відбудеться форум «Соціальні послуги підтримки». Для участі запрошують соціально-відповідальний бізнес, голів територіальних громад, міжнародних партнерів, представників релігійних спільнот і громадських організацій. В межах заходу йтиме мова про місце соціальної послуги підтримки людей похилого віку та з інвалідністю в стратегії України і Львівщини зокрема, а також міжнародний та український досвід впровадження цих послуг. Форум є частиною стратегії Медико-психосоціальної послуги Львівщини. Його проведуть в межах ініціативи Першої леді України Олени Зеленської «Без бар’єрів». Анкета для реєстрації та деталі – тут. (https://bit.ly/42q7i4o)

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news