Рашисти намагаються оточити Авдіївку – Сили оборони

https://leopolis.news/post/82097/rashysty-namagayutsya-otochyty-avdivku--syly-oborony

19/03/2023

Про це речник об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський повідомив в ефірі інформаційного телемарафону, пише УНІАН.

«Ворог продовжує активні дії штурми Авдіївки та Мар’їнки. Для них стратегічно важлива зараз Авдіївка для того, щоб почати якісь дії в районі Вугледара, де ворог обпікся не один раз. І їм критично треба оточити Авдіївку, що власне ворог намагається робити протягом двох тижнів», сказав він.

Водночас на напрямку Вугледара дещо відчутний спад активності. Речник зазначив, що ворог продовжує обстрілювати українські позиції. Вчора окупанти атакували 37 разів та 317 разів обстріляли. Вночі були чотири штурми і 122 обстріли.

«За вчорашній день ворог втратим близько трьох рот особового складу, 15 танків, 9 БМП в загальній кількості 46 одиниць. Вся техніка була знищена в районі Спартака та Водяного, де ворог вів активні штурмові дії», повідомив Дмитрашківський.

Він зазначив, що окупантів виснажують спроби штурмів.

«Сьогодні стало відомо про введення двох танкових рот. Тобто ворог зазнає серйозних втрат, як особового складу так і техніки», - зазначив речник.

Поки у ворогів немає успіхів, але є певні досягнення в українських бійців.

«Іде позиційна боротьба: то ворог наступає, то ми відіб’ємо якусь позицію. Але ворог, судячи з усього, має суттєве виснаження, питання за малим поставки зброї та техніки нашими західними партнерами, щоб здійснити правильний контрнаступ», - підкреслив речник.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news