logo
19/04
18/04
17/04
2 ...

Німеччина арештує Путіна, якщо він приїде до країни: на росії відреагували

19-03-2023 13:31654

Німеччина арештує Путіна, якщо він приїде до країни: на росії відреагували
Фото: РБК

Міністр юстиції Німеччини Марко Бушманн оголосив, що виконає ордер на арешт президента росії Владіміра Путіна, якщо він ступить на німецьку землю.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на Zeit.

За його словами, у разі приїзду Путіна Міжнародний кримінальний суд швидко звернеться до Інтерполу та договірних держав і вимагатиме виконання ордера.

«Тоді Німеччина буде зобов'язана заарештувати президента Путіна, якщо він в'їде на німецьку територію, і передати його до МКС», сказав міністр.

На відміну від національних правоохоронних органів, МКС може також вживати заходів проти глав держав, додав Бушманн.

Раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц привітав рішення МКС і заявив, що ордер на арешт Путіна показує, що ніхто не стоїть над законом.

У відповідь на це, голова Слідчого комітету росії Олександр Бастрикін доручив дати правову оцінку заявам міністра юстиції ФРН про арешт диктатора Володимира Путіна.

«Голова СК росії доручив центральному апарату відомства в рамках проведеної перевірки дати необхідну правову оцінку висловлюванням міністра юстиції ФРН про виконання незаконної вимоги Міжнародного кримінального суду про арешт громадян рф на території Німеччини», – йдеться у повідомленні Слідчого комітету рф.

Нагадаємо, Палата досудового провадження II Міжнародного кримінального суду видала ордери на арешт президента росії Владіміра Путіна та Марії Олексіївни Львової-Бєлової, яка є уповноваженою президента рф з прав дитини.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news