logo
19/04
2 ...

На Львівщині присвоїли номери двом туристичним шляхам

20-03-2023 08:562605

На Львівщині присвоїли номери двом туристичним шляхам
Фото: Львівська ОВА

Йдеться про пішохідні шляхи «На Верх» та «Мальовниче Розточчя».

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

У Львівські ОВА відбулась зустріч комісія з питань мережі шляхів активного туризму. Організатор  – управління туризму та курортів ЛОВА. 

«Тішить, що попри війну в області є ініціативи щодо розвитку туристичних шляхів. Ми дуже зацікавлені у їхньому втіленні і всіляко намагаємося підтримати. Переконаний, що проєкти туристичних шляхів розглянуті під час засідання, будуть найближчим часом ознаковані та матимуть популярність серед відвідувачів», – зазначив заступник начальника управління туризму та курортів Тарас Лозинський.

Пішохідний шлях «На Верх» протяжністю 3,8 км, заявником якого є НПП «Королівські Бескиди», отримав номер 5018. Маршрут починатиметься з автобусної зупинки у с. Стрільбичі, далі – урочище «Рубань», наступний пункт – вітрові установки Старосамбірської ВЕС. Далі шлях веде до г. Острогірка, де розміщена спільна братська могила воїнів І світової війни, в якій поховані полеглі з обох сторін. Кінець шляху – г. Верх з оглядовим майданчиком, де в ясну погоду відкривається неповторний краєвид на місто Старий Самбір, Самбір та інші довколишні населені пункти. Крім того, перепад висот дозволяє спостерігати за роботою вітряків. Перебуваючи на оглядовому майданчику, турист знаходиться вище самого вітряка. 

Щоб залучити до цього шляху більшу кількість туристів, експерти рекомендують розпочинати його зі Старого Самбора. Тож маршрут ще можуть змінити.

Номер 4904 отримав пішохідний шлях «Мальовниче Розточчя» протяжністю 6 км. Про його появу потурбувались представники Ведмежого притулку «Домажир», які намагаються розширити пропозиції для своїх відвідувачів. Маршрут екологічної стежки розробили поруч із цією локацією. 

«Тут зростають цікаві флористичні поєднання. Наприклад унікальне зростання буку та барвінку, що занесене до Зеленої Книги України. Також це місце розростання трьох видів дерев: дуб, сосна та бук, які ростуть лише в Криму і на Розточчі. Найцікавішими та унікальними об’єктами на шляху є скельні виходи та букові «велетні» Розточчя», – розповіла під час презентації представниця ведмежого притулку «Домажир» Марія Глова.

Учасники під час зустрічі розглянули концепцію мережі велосипедних шляхів та інфраструктури в межах Львівської агломерації. Зокрема, йшлося про ЄвроВело.

«Для мене ЄвроВело – це маркерний маршрут. Якщо його збудують, то до нас приїде чимало закордонних велотуристів. У Львові існує попит на велорух, але можна сказати, що він широковідомий у вузьких колах. Якщо сюди будуть концентровано з’їжджатися люди на велосипедах, відповідно, це буде попит, який і сформує відповідну пропозицію», – зазначив експерт Ради Європи щодо написання стратегії Львівської агломерації  Ігор Могила. 

Слід додати, що питання нитки шляху ЄвроВело в Україні є відкритим і потребує узгоджень. Тож учасники зустрічі у найближчому часі домовились зустрітися знову.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news