ВРУ заборонила брати з робітників плату за потенційне влаштування на роботу за кордоном

https://leopolis.news/post/82183/vru-zaboronyla-braty-z-robitnykiv-platu-za-potenciyne-vlashtuvannya-na-robotu-za-kordonom

20/03/2023

Прийняття відповідного урядового законопроєкту №2365 у другому читанні підтримали 268 народних депутати, повідомив народний депутат від фракції «Голос», перший заступник керівника Комітету ВР з питань податкової та митної політики Ярослав Железняк у Telegram, пише «Цензор.нет».

Цей законопроєкт був зареєстрований у Верховній Раді ще 31 жовтня 2019 року, у першому читанні парламент ухвалив його у червні 2020 року.

У пояснювальній записці зазначено, що законопроєктом пропонується заборонити компаніям, які працюють у сфері міжнародного працевлаштування, отримувати кошти з потенційного претендента за працевлаштування за кордоном.

Крім того, запроваджується адміністративна відповідальність у вигляді штрафу у розмірі від трьох тисяч п’ятисот до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за порушення компаніями, які працюють у сфері міжнародного працевлаштування, заборони на стягнення з громадян будь-яких гонорарів, комісійних та інших винагород за посередництво у працевлаштуванні в Україні чи за кордоном.

Також забороняється здійснення суб’єктом господарювання діяльності з надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном без включення до спеціального переліку. За це передбачено штраф від семи тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news