logo
24/04
2 ...

Очільник Львівщини розповів про головні події за минулу добу

21-03-2023 10:09382

Очільник Львівщини розповів про головні події за минулу добу
Фото: зі сторінки у Facebook

Голова Львівської ОВА Максим Козицький розповів про головні події за минулу добу в області.

«Один раз сирени сповіщали про повітряну тривогу – 20 березня о 09:11. Була загроза ракетного удару з території білорусі. Небезпека не справдилась. На Львівщині спокійно», – повідомив Козицький.

Також він повідомив, що евакуаційними потягами зі зон активних бойових дій на Львівщину приїхала ще 91 людина.

До Перемишля з нашої області потягами вирушили 1284 особи.

Громади Львівщини у співфінансуванні з обласним бюджетом можуть провести (https://bit.ly/3JUgMxC) реконструкцію зовнішніх і внутрішніх теплових мереж, встановити індивідуальні теплові пункти, здійснити будівництво, реконструкцію й капітальний ремонт котелень з переходом на альтернативні види палива, вугілля та електричну енергію. Така можливість є в межах Комплексної програми підвищення енергоефективності, енергозбереження та розвитку відновлюваної енергетики у Львівській області на 2021-2025 роки.

Для посівної кампанії аграрії нашої області можуть отримати фінансову підтримку (https://bit.ly/3TDJaaD) в межах Державних програм «Доступні кредити 5-7-9%» та «Доступний фінансовий лізинг 5-7-9%». У 2022 році понад 600 товаровиробників нашої області скористалися кредитами за першою програмою.

Троє пацієнтів та команда протезистів Superhumans Center й фахівці з інших областей нашої держави вирушили на тренінг до світових лідерів в галузі протезування – Ottobock, в німецьке місто Дудерштадт. Під час тритижневого навчання кожен пацієнт отримає протези. Нагадаю, клініку Superhumans Center створюють на базі одного з медзакладів нашої області. Відкриття першої черги центру відбудеться 3 квітня. Для всіх жителів України, які постраждали через повномасштабну війну, послуги тут будуть безплатними.

Бригада фахівців Львівського обласного клінічного перинатального центру здійснює регулярні виїзди (https://bit.ly/3yRn3Ef) у різні куточки Львівщини та обстежує жінок. Від початку року мобільна гінекологічна бригада здійснила понад 30 виїздів. Проконсультували близько 500 жінок. Якщо виявляють патологічні стани та для подальшого дообстеження чи лікування пацієнток скеровують у Львівський обласний клінічний перинатальний центр.

У Самбірському районі ремонтують (https://bit.ly/401Txrd) автомобільний шлях Дроздовичі – Міженець – Бісковичі.

Понад 20 тисяч гривень зібрали у Львівському районі під час благодійної події – Кубка Городка з мініфутболу серед ветеранів. Ці кошти представники «Ліги ветеранів Львівщини» використають, щоб поїхати на передову, до наших захисників.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news