У Львівському органному залі пройде «Карнавал тварин»

https://leopolis.news/post/82200/u-lvivskomu-organnomu-zali-proyde-karnaval-tvaryn

21/03/2023

Про це повідомляє пресслужба Львівського органного залу.

Сюїта Каміля Сен-Санса, що є основною темою концерту «Карнавал тварин», складається з чотирнадцяти частин: «Вступ і Королівський марш лева»; «Кури та півні»; «Антилопи»; «Черепахи»; «Слон»; «Кенгуру»; «Акваріум»; «Персонажі з довгими вухами»; «Зозуля в глибині лісу»; «Пташник»; «Піаністи»; «Викопні»; «Лебідь»; «Фінал». Для найменших слухачів це чудова можливість познайомитись зі світом тварин та їхніми видами; для старших діток це цілий квест: по звучанню відгадати тварину; а для батьків — можливість задуматися більше, чи про тварин писав композитор?  

Особливою цю програму робить не лише музика. Оригінали своїх творів композитори писали для виконання камерними чи симфонічними оркестрами. Але ж не дарма орган називають королем інструментів, бо своїм звучання він може позмагатися із цілим симфонічним оркестром. На концерті «Карнавал тварин» органістки Світлана Позднишева та Ольга Стрілецька не лише познайомлять малечу із класикою, а ще й подарують унікальну можливість побачити, як це — керувати цілим оркестром в одному інструменті. 

Концерт розрахований для сімейних походів, тож сміливо запрошуйте бабусь і дідусів долучатися. Вхід дітям від 5 до 12 років у супроводі дорослих – вільний. Для дітей від 12 років та дорослих потрібно придбати квиток.

«Карнавал тварин» у Львівському органному залі — чудовий варіант для сімейного вечора, на якому кожен знайде щось для себе і точно не залишиться байдужим, бо немає нічого ціннішого за час у компанії найрідніших людей.

Для відвідування подій Львівського органного залу прохання мати з собою документ, що посвідчує особу. У разі оголошення повітряної тривоги концерт буде перервано, а гостям запропоновано перейти в безпечне місце.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news