logo
28/03
2 ...

У Львові стартував навчальний інтенсив для лікарів сімейної медицини

21-03-2023 21:05501

У Львові стартував навчальний інтенсив для лікарів сімейної медицини
Фото: ЛОР

У тренінговому центрі комунального закладу Львівської обласної ради «Центр легеневого здоров’я» розпочався навчальний інтенсив для медиків «Активне виявлення, супровід та лікування туберкульозу на первинній ланці». Цього разу навчання проходять лікарі первинної ланки надання лікарської допомоги з Волинської області.

Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної ради.

Інтенсив проводиться в рамках проєкту USAID «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні», який впроваджує PATH та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Провайдер тренінгу - «Західноукраїнська торакальна асоціація».

Курсом передбачено 3 дні роботи в групах, лекції та практичні завдання, розбір клінічних випадків. Слухачів ознайомлять з епідеміологічною ситуацією в Україні, стратегією активного виявлення туберкульозу, організацією лікувального процесу, методами діагностики й особливостями ведення ВІЛ- хворих.  

«Амбулаторна модель лікування туберкульозу дозволяє охоплювати усі верстви й соціальні групи населення, оскільки є максимально наближеною до хворого. Першою ланкою контролю за туберкульозом є саме первинний рівень медичної допомоги. Адже у переважній більшості випадків хворий уперше контактує з зі своїм сімейним лікарем», - наголошують організатори навчання.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news