Уряд призначив нового керівника «Укрзалізниці»

https://leopolis.news/post/82258/uryad-pryznachyv-novogo-kerivnyka-ukrzaliznyci

21/03/2023

Відповідне розпорядження підписав сьогодні прем’єр Денис Шмигаль.

«Призначити з 23 березня 2023 р. головою правління акціонерного товариства “Українська залізниця” Лященка Євгена Анатолійовича строком на два роки», – йдеться у розпорядженні.

Цим же розпорядженням уряд припинив достроково повноваження голови правління Укрзалізниці Олександра Камишіна, якого ВРУ сьогодні ж призначила керівником  Мінстратегпрому.

Віце-прем'єр - міністр міністр із відновлення України Олександр Кубраков уже поставив перед Лященком  три ключові задачі.

«Перша - продовження реформи УЗ, а саме виділення окремих бізнес-вертикалей відповідно до сфери діяльності (пасажирська, вантажна, виробнича та інфраструктурна) і відповідність до європейського законодавства, особливо в питаннях безпеки та інклюзивності.

Друга - виконання інвестиційної програми - розвиток експортних шляхів та створення необхідної інфраструктури, електрифікація необхідних залізничних ділянок тощо. Третя - вихід компанії на беззбитковість. Тут вже ухвалений План необхідних заходів та є воля на виконання», – написав Кубраков у Facebook.

Як повідомляли, 27 лютого голова «Укрзалізниці» Олександр Камишін оголосив, що подає у відставку. Тоді він казав, що очолить офіс з євроінтеграції «Укрзалізниці» в Європі.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news