logo
18/04
2 ...

За тиждень львівські інспектори з паркування виписали понад 5 тис. штрафів

22-03-2023 11:55526

За тиждень львівські інспектори з паркування виписали понад  5 тис. штрафів
Фото: ЛМР

За інформацією управління безпеки ЛМР, за минулий тиждень інспектори з паркування оштрафували 5616 водіїв за порушення правил зупинки/стоянки авто, на загальну суму понад 2 млн грн. Кошти зі сплати штрафів за неналежне паркування надходять у місцевий бюджет, і їх скеровують, зокрема, на потреби наших військових.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Нагадаємо, мінімальний розмір штрафу – 340 грн. Але, залежно від специфіки правопорушення, він може збільшуватися до 680 грн. Якщо ж водій-порушник сплачує впродовж 10 днів, то сума штрафу зменшується вдвічі.

 «Водіїв штрафують і за несплату послуг платного паркування. В такому випадку накладається штраф у 20-кратному розмірі від вартості години паркування», - розповіли в управлінні безпеки ЛМР.

Загальна сума штрафів за минулий тиждень склала 2 136 800 грн. Також, через порушення правил стоянки, за минулий тиждень на арешт-майданчик евакуювали 205 транспортних засобів.

У мерії Львова наголошують, що робота інспекторів з паркування перш за все спрямована на унеможливлення стихійних паркувань, покращення дисципліни оплати послуг платного паркування, оперативне тимчасове затримання транспортних засобів, які створюють суттєву перешкоду для інших учасників дорожнього руху.

Львівська міська рада наполегливо закликає водіїв не паркувати свої авто з порушенням правил дорожнього руху, зокрема, під знаком «зупинка заборонена», «стоянка заборонена», на перехрестях. Хаотичне паркування ускладнює дорожній рух, а також, в умовах воєнного стану, проїзд спецтранспорту, який забезпечує життєдіяльність міста та допомагає Збройним силам України.

Перелік майданчиків для паркування – на Геопорталі Львова.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news