logo
23/04
22/04
19/04
18/04
2 ...

Керівник МОН Лісовий обіцяє відмовитись від вченого ступеня, якщо експертиза підтвердить плагіат

22-03-2023 14:072994

Керівник МОН Лісовий обіцяє відмовитись від вченого ступеня, якщо експертиза підтвердить плагіат
Фото: МОН

Новопризначений міністр освіти та науки України Оксен Лісовий, якому закидають плагіат у дисертації, готовий відмовитись від вченого звання, якщо звинувачення підтвердяться.

Про це повідомляє «Українська правда. Життя» із посиланням на Малу академію наук України, де досі керівником був Оксен Лісовий

Зокрема, міністр має намір відправити свою кандидатську дисертацію на кілька авторитетних експертиз.

«У разі виявлення в його роботі порушень доброчесності Оксен Лісовий готовий відмовитись від вченого ступеня кандидата наук і на посаді міністра формувати принципово нову академічну культуру та культуру освітнього та наукового менеджменту», – заявили у МАН. 

Зазначимо, що інформація про нібито плагіат у дисертації Оксена Лісового з’явилась практично одразу після його призначення. А її першоджерело – сторінка «Українського руху пацифістів», засновником якого є сумнозвісний Руслан Коцаба, звинувачений раніше  у держзраді.

Зокрема, на сторінці організації зрадника опублікували аналіз автореферату дисертації Лісового «Соціокультурна самоідентифікація особистості», оприлюдненого у 2012 році.

Зазначимо, що на Оксена Лісового покладають великі надії як реформатора освіти, зважаючи на його позитивний досвіду керування Малою академією наук. Особливо на фоні Сергія Шкарлета, який відзначився в основному гучними скандалами.

Як повідомляли, на цьому тижні кандидатуру нового міністра Оксена Лісового парламент підтримав конституційною більшістю голосів – за нього проголосували 313 народних депутатів.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news