Ракетний удар по Запоріжжю: кількість постраждалих зросла до 32 осіб, загинула одна людина

https://leopolis.news/post/82317/raketnyy-udar-po-zaporijjyu-kilkist-postrajdalyh-zrosla-do-32-osib-zagynula-odna-lyudyna

22/03/2023

Про це повідомляє ДСНС України. 

«На даний час внаслідок влучання ворожої ракети між двома дев'ятиповерхівками постраждало 32 особи: госпіталізовані 27, з них 3 дітей. 5 людям надана допомога на місці. Одна особа загинула.

Силами підрозділів ДСНС вдалося врятувати 6 громадян і 1 пса. Наразі тривають аварійно-рятувальні роботи», - йдеться у повідомленні. 

На місці події від ДСНС працює 66 рятувальників та 14 одиниць техніки.

Російські терористи, ймовірно, били по багатоповерхівці у Запоріжжі з реактивних систем залпового вогню «Торнадо-С». Про це заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, передає Главком.

«За попередніми даними, це ймовірно реактивна система залпового вогню «Торнадо-С». Це реактивна артилерія, яка летить надзвичайно швидко. Від пуску до влучання – десятки секунд. Якщо є можливість у наших Сил оборони оповістити коли буде працювати реактивна й ствольна артилерія – це безумовно робиться. Якщо такої можливості немає, якщо немає розвідувальних даних, тому можуть бути такі терористичні атаки ворога», – заявив Ігнат.

Як писав Leopolis.news, у Запоріжжі сьогодні вдень, 22 березня, під час обстрілу російська ракета влучила у багатоповерховий житловий будинок.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news