logo
20/04
19/04
2 ...

Молодь з Яворівської громади відправила на передову 3 тисячі окопних свічок

23-03-2023 11:58374

Молодь з Яворівської громади відправила на передову 3 тисячі окопних свічок
Фото: Львівська ОВА

Діти зі села Глиниці у свій вільний час приходять у місцевий Народний дім та разом з друзями й однокласниками виготовляють свічки на фронт.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

Від початку повномасштабної війни росії в Україні в кожному населеному пункті громад району жителі та діти роблять все можливо, щоб підтримати наших Воїнів та допомогти швидше прогнати ворога з рідної землі.

Відтак у селі Глиниці діти теж не стоять осторонь. Щотижня вони збираються у Народному домі і власноруч виготовляють окопні свічки для ЗСУ. Напередодні вони вчергове зійшлися і виготовили 150 окопних свічок. Допомагала юним волонтерам завідувач Народним домом с. Глиниці Ольга Місик.

Процес виготовлення свічки складається з кількох етапів та вимагає уважності. Спершу необхідно підготувати основу для свічок – бляшанки. Далі – порізати картон на окремі смужки, розмір яких залежить від розміру бляшанки. Разом з тим варто підготувати віск або парафін, розтопити його на вогні, щоб залити виготовлену заздалегідь свічку.

Окопні свічки бувають різних розмірів і виконують різні функції на фронті. Найменші горять близько 1,5 – 2 годин. Їх легко можна взяти із собою у кишеню в разі потреби. Середні горітимуть в середньому 4 години. Вони легко допоможуть підігріти собі їжу чи воду, аби зробити чай. А найбільші свічки горять від 6 до 8 годин в залежності від розміру бляшанки. Завдяки ним можна не просто підігріти, а й приготувати їжу. 

Загалом діти виготовили і відправили для місцевих захисників на передову вже 3 тисячі окопних свічок.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news