Міністр освіти Лісовий подав свою дисертацію на перевірку після звинувачень у плагіаті

https://leopolis.news/post/82364/ministr-osvity-lisovyy-podav-svoyu-dysertaciyu-na-perevirku-pislya-zvynuvachen-u-plagiati

23/03/2023

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Свою дисертацію подав на перевірку до Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Не менше за інших чекаю на її результати. І, як уже казав, у разі виявлення будь-яких порушень нової культури академічної доброчесності, до формування якої від мене буде особлива увага, відмовлюся від наукового ступеня кандидата наук. Щойно отримаю висновок – публічно все оприлюдню», – написав Лісовий.

За словами міністра, він також подав уряду пропозиції щодо змін у нормативній базі, які дозволятимуть будь-якому громадянину відмовитися від наукового ступеня і, відповідно, від усіх надбавок. Зекономлені кошти міністр пропонує спрямувати на користь розвитку науки, оборону чи відбудову.

«Депутати також уже готують внесення конкретних змін до законодавства щодо всього комплексу питань академічної доброчесності, які будуть мати широку підтримку МОН України», – додав він.

Як повідомляли, 21 березня Верховна Рада призначила новим міністром освіти та науки України директора Малої академії наук та військовослужбовця Оксена Лісового.

Натомість Оксен Лісовий заявив, що готовий відмовитись від вченого звання, якщо звинувачення підтвердяться.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news