У межах програми LIFE Львівська політехніка отримала грант від ЄС

https://leopolis.news/post/82367/u-mejah-programy-life-lvivska-politehnika-otrymala-grant-vid-es

23/03/2023

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

Заходи ініціативи спрямовані на надання інформаційної підтримки через платформу комунікацій та співпраці, організації широкої інформаційно-просвітницької кампанії та змін поведінки, формування спільноти зацікавлених сторін шляхом створення громад без ртуті. Застосування методології багатостороннього діалогу надасть можливість спільного пошуку вирішення проблеми поводження з ртутьвмісними виробами та усвідомлення її важливості.

Мета співробітництва – забезпечити формат взаємодії між сторонами, які готові брати участь у вирішенні проблем забруднення довкілля ртуттю. Окрім цього, ініціатива передбачає висвітлення актуальної інформації про важливі новини, події, заходи з діяльності проєкту LIFE MERCURY-FREE на інтернет-платформах.

Відтак, сьогодні, 23 березня, т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Оксана Війтик зустрілася з представниками групи виконавців LIFE MERCURY-FREE НУ «Львівська політехніка» Марією Рудою та Ельвірою Джумелею. Вони обговорили перспективи та шляхи наступної співпраці, які можуть бути пов’язані з реалізацією проєкту.

«З перших днів злочинного вторгнення росії в Україну, Європейський Союз підтримує нас на всіх можливих напрямах, в тому числі надаючи фінансову підтримку  у формі грантів. Така допомога є надзвичайно важливою, адже дозволяє не лише відновити довкілля після збройної агресії росії, але і відновити та покращити якість компонентів довкілля загалом, в тому числі повітря, води та ґрунту, а також збереження біорізноманіття та подолання деградації природних екосистем», – зазначила Оксана Війтик.

Нагадуємо, що програма LIFE – це фінансова підтримка Євросоюзу, яка дозволяє реалізовувати проєкти у напрямках циркуляційної економіки та якості життя, природи та біорізноманіття, пом’якшення змін клімату, а також переходу до альтернативних джерел енергії.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news