logo
29/03
28/03
27/03
26/03
2 ...

Нідерландський музикант Торвальд Йоргенсен зіграє для львів'ян концерт на терменвоксі

23-03-2023 19:11791

Нідерландський музикант Торвальд Йоргенсен зіграє для львів'ян концерт на терменвоксі

24 березня на сцені Львівської філармонії виступить із концертом нідерландський музикант Торвальд Йоргенсен. Солюватиме артист з Академічним симфонічним оркестром Львівської філармонії під орудою Ірини Вакуліної. 

Йоргенсен грає на незвичайному інструменті терменвоксі. Працює він таким чином: коливання звукових частот створюються генератором, їхній сигнал пропускається через гучномовець і перетворюється у звук. Ще цікавішими є способи керування цим винаходом.

Йоргенсен є прихильником нового репертуару на терменвоксі, і композитори з усього світу пишуть для нього твори. Отже, цього вечора звучатимуть майстерні аранжування класики, і сучасні твори визнаних авторів. У програмі: композиції Петера ван Анроя, Йосифа Шилінгера, Артура Онеггера, Рожі Міклоша, Енніо Морріконе, Агустіна Лари.

«Музика — ніщо інше, як ритмічні коливання повітря. Саме так один з найтаємничіших видів мистецтва описав би, щонайменше, прискіпливий науковець. Проте музика — це і магнетичний рух людських душ, віримо ми. Це й вібрації нескінченного космосу. Мабуть, цими словами загадкове звучання інструменту «терменвокс» охарактеризував би ледь не кожен слухач. Чи так це, переконаємось на прикладі виступу нідерландського музиканта Торвальда Йоргенсена», відзначили у Львівській філармонії.

Квитки тут: https://philharmonia.lviv.ua/event/theremin-music-of-vibrations/

Leopolis.news