У Львові викрили нові схеми виїзду ухилянтів за кордон через систему «Шлях»

https://leopolis.news/post/82387/u-lvovi-vykryly-novi-shemy-vyzdu-uhylyantiv-za-kordon-cherez-systemu-shlyah

23/03/2023

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, два мешканці Харкова організували у Львові виготовлення фіктивних документів, на підставі яких неправомірно вносились дані чоловіків до системи «Шлях». Таким чином призовникам дозволявся виїзд за межі країни як волонтерам-водіям. Свої послуги вони оцінили у 4 000 доларів США за два пакети документів.

Наразі один із підозрюваних знаходиться під вартою. Стосовно іншого – подано клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Також затримано мешканця Львівщини, який за 5 000 доларів США організував внесення особистих даних військовозобов’язаного в базу «Шлях». Таким чином останній отримав змогу перетнути кордон як водій від підприємця-ліцензійного перевізника.

Слідчі дії тривають, встановлюються інші причетні особи. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Слідчого Управління ГУ НП у Львівській області, оперативний супровід – Управління СБУ у Львівській області та Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news