logo
28/03
2 ...

На Львівщині пройшов регіональний з’їзд територіальних громад

23-03-2023 20:35793

На Львівщині пройшов регіональний з’їзд територіальних громад
Фото: ЛОВА

Сьогодні, 23 березня, відбувся регіональний з'їзд територіальних громад Львівщини, у якому взяли участь понад пів сотні учасників, зокрема начальник Львівської ОВА Максим Козицький, його перший заступник Андрій Годик, заступник начальника ОВА Юрій Бучко та представники структурних підрозділів адміністрації, а також представники територіальних громад Львівщини.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

Захід провели, щоб налагодити ефективну комунікацію між головами територіальних громад та спільно обговорити важливі для громад питання.

«Минулий рік для кожного був дуже важкий. Попри це, Львівщина показала, що ми — єдині. Адже ворога можна перемогти тільки разом. Упродовж року в нас з'явилося багато нових викликів, які стосуються мобілізації, логістики, прихистку ВПО, водночас тривають й інші процеси — ремонти доріг, відкриття соціальних закладів тощо. Тому потрібно навчитись розставляти нові пріоритети, не забуваючи про старі, працювати в своїх громадах. Прозорість, відсутність корупції, чесність взаємин, спілкування і розуміння — це ті постулати, які не змінюються від обставин», — зазначив Максим Козицький.  

Захід модерував голова Львівського регіонального відділення Всеукраїнської Асоціації об‘єднаних територіальних громад «Асоціація об'єднаних територіальних громад» Василь Коваль.

«Вважаю, що кожна область має чого повчитися в інших областей, зрозуміти для себе певні напрями роботи. Економіка Львівщини відрізняється від економіки Запорізького чи Харківського регіонів. Є велика кількість різних практик — як наповнюють місцеві бюджети, регулюють надходження тощо. Це дуже важливий досвід, яким ми маємо ділитись. І я б хотів, щоб всі громади брали в цьому участь. «Асоціація об'єднаних ТГ» демократична. Вона має дуже багато платформ — це наші партнери, які працюють з всеукраїнською асоціацією. Йдеться про платформу адміністративних послуг, платформу законодавства для ОТГ, тематичну платформу бюджети та фінанси. Там публікують зміни до законодавства, кращі практики. Є багато різних напрямів, які можуть зацікавити очільників ТГ», — зазначив Василь Коваль.

Також очільник Львівщини розповів про завдання області у 2023 році.

«Новий рік — нові обставини. На жаль, цей рік не буде легким. І перш а все, ми маємо думати про людей – робити все для того, щоб вони отримали максимальну кількість послуг у ЦНАПах, якісні медичні послуги, хороший рівень навчання. Маємо спільно подбати, щоб всі соціальні заклади були комфортними і оснащеними. Люди повинні мати відчуття безпеки, гідні умови праці, гідну зарплату, взаємини на всіх рівнях мають бути прозорими. Захисники і захисниці воюють задля гідного майбутнього України. Поки вони  там, ми будуємо його тут», — резюмував Максим Козицький.

Також в межах заходу відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Львівською ОВА та регіональним відділенням Всеукраїнської Асоціації ОТГ.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news