Пекін не підтримав рішення Путіна розмістити ядерну зброю у білорусі

https://leopolis.news/post/82588/pekin-ne-pidtrymav-rishennya-putina-rozmistyty-yadernu-zbroyu-u-bilorusi

27/03/2023

Про це повідомляє китайське державне інформагентство «Соху».

Речник міністерства закордонних справ Мао Нін, відповідаючи на питання іноземних журналістів про заяву росії щодо розміщення тактичної ядерної зброї в білорусі, сказав:

«У січні минулого року лідери п'яти держав, що володіють ядерною зброєю, виступили зі спільною заявою, в якій вказують, що ядерну війну неможливо виграти або вести її, наголошуючи на тому, що слід уникати воєн між державами, які володіють ядерною зброєю, і стратегічних ризиків. бути зменшеним. За нинішніх обставин усі сторони мають зосередити зусилля на дипломатичному шляху для мирного врегулювання української кризи та спільно сприяти розслабленню ситуації».

Як відомо, 25 березня глава Кремля Володимир Путін заявив про плани розмістити російську тактичну ядерну зброю у білорусі.

У НАТО назвали ядерну риторику Путіна небезпечною та безвідповідальною. В Альянсі звинуватили Москву в постійному порушенні зобов’язань щодо контролю над озброєннями, включаючи нещодавній вихід РФ із ядерного договору про стратегічні наступальні озброєння (СНО).

Через плани РФ Міністерство закордонних справ України вимагає негайно скликати позачергове засідання Ради Безпеки ООН. Дипвідомство назвало наміри країни-агресорки «черговим провокативним кроком злочинного Путінського режиму».

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що Кремль взяв білорусь у ядерні заручники.

 

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news