logo
24/04
2 ...

Львівські каратисти у складі української команди вибороли золото чемпіонату Європи

27-03-2023 17:47716

Львівські каратисти у складі української команди вибороли золото чемпіонату Європи
Фото: Львівська ОВА

Учора, 26 березня, в іспанській Гвадалахарі завершився чемпіонат Європи з карате.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

На шляху до золотих нагород чоловіча команда України показала найкращий результат у своїй групи, перемігши команди Португалії і Чорногорії з рахунком 3:0, після чого у півфіналі українські каратисти перемогли хорватів з рахунком 12:6.

У фіналі наші спортсмени зустрілись із чемпіонами Європи 2022 — командою Франції. У п'ятому, вирішальному бою, львів’янин Станіслав Горуна переміг свого суперника і своїм результатом приніс Україні остаточну перемогу. 

33-річний Заслужений майстер спорту України Станіслав Горуна тренується у Львівській школі вищої спортивної майстерності та представляє Збройні Сили України та спортивний клуб «Юніон». За фахом – юрист, навчався у Львівському національному університету ім. Івана Франка.

Представляючи Україну на міжнародних турнірах, Станіслав став бронзовим призером Олімпійських Ігор, чемпіоном Європейських ігор, чемпіоном Всесвітніх ігор в 2017 році  та чемпіоном Європи в 2021 року.  Він також багаторазовий призер чемпіонатів світу і Європи, переможець міжнародних турнірів Прем’єрліги (K1 Premier League), багаторазовий чемпіон України.

Окрім Станіслава, у команді змагався ще один представник Львівщини — Різван Талібов. Усього в команді було 5 топових українських спортсменів.

Також у межах змагань пройшов 5-й чемпіонат Європи з паракарате. У категорії «ката на візках» львів’янка Каріна Айрапетян здобула срібло. Її тренує Тетяна Ушакова. 

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news