У Львові прооперували 4-річного хлопчика з рідкісним зрощенням кісток передпліччя

https://leopolis.news/post/82603/u-lvovi-prooperuvaly-4-richnogo-hlopchyka-z-ridkisnym-zroshchennyam-kistok-peredplichchya

27/03/2023

Провели унікальну ортопедичну операцію та повернули дитині можливість жити більш самостійним буденним життям спеціалісти дитячої Лікарні Святого Миколая, повідомляє Перше медичне об’єднання Львова.

Артемкові – 4 роки. Він із Запорізької області. Ваду опорно-рухового апарату хлопчику діагностували після народження.

Радіоульнарний синостоз – вроджена вада, при якій під час внутрішньоутробного розвитку зростаються ліктеві та променеві кістки передпліччя. Такі вади в дітей важливо оперувати в ранньому віці. Загалом, у світі зареєстровано лише 350 таких випадків.

Через небезпеку постійних ракетних обстрілів лікувати дитину в Запоріжжі батьки не зважувались. По допомогу сім’я звернулася до спеціалістів нашої дитячої Лікарні Святого Миколая.

Лікарі ортопедо-травматологічного відділення вдалися до малоінвазивного втручання без використання металевих пластин, що фіксують кістки.

Завідувачка відділення Галина Гачкевич і ортопед-травматолог Мар’ян Орач виконали деротаційну остеотомію спочатку на одній, а згодом і на другій руці. Простіше кажучи, спеціалісти перетяли зрощені кістки кожної кінцівки почергово. Та зафіксували їх у правильному положенні, наклавши гіпсові пов’язки.

Минуло шість тижнів. Лиш тепер лікарі зняли пов’язки та оглянули оперовані ділянки. Результатом – задоволені.

Нині Артемчик може вільно гратися іграшками. Дитина вже правильно тримає столові прибори та без додаткових зусиль може самостійно з’їсти цукерку.

Якщо вам потрібна консультація наших дитячих ортопедів-травматологів, телефонуйте: 0 800 333 003.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news