7 років з конфіскацією: Апеляційний суд підтвердив вирок ексдиректору Грибовицького сміттєзвалища

https://leopolis.news/post/82641/7-rokiv-z-konfiskacieyu-apelyaciynyy-sud-pidtverdyv-vyrok-eksdyrektoru-grybovyckogo-smittezvalyshcha

28/03/2023

Як інформує Львівська обласна прокуратура, без змін залишено вирок суду, яким чоловіка визнано винним у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Його засуджено до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також чоловіка позбавлено права обіймати посади пов’язані із виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 3 роки.

Прокурори довели, що директор одного із львівських комунального підприємства одержав понад 400 000 хабаря. Він вимагав неправомірну вигоду за не створення штучних перешкод товариству при співпраці із ЛКП.

Зокрема, обіцяв, що поставлений, за умовами договору, товар прийматиметься без будь-яких застережень щодо якості, у погодженій наперед кількості та у погоджений час.

В суді апеляційної інстанції прокурор навів переконливі доводи законності та обґрунтованості вироку, а також відповідності призначеного покарання тяжкості вчиненого злочину.

Львівський апеляційний суд підтримав позицію прокуратури, залишив без задоволення апеляційну скаргу захисника, а вирок суду першої інстанції без змін.

Вирок вступив у законну силу.

Як повідомляли, у липні 2022 року Жовківський районний суд Львівської області засудив ексдиректора ЛКП «Збиранка» 61-річного Віталія Пугача до семи років позбавлення волі з конфіскацією майна. Його визнали винним у вимаганні хабаря від компанії, що постачала вапно на Грибовицьке сміттєзвалище.

Зазначимо, Віталій Пугач очолив ЛКП «Збиранка» у березні 2017 року, після того, як попереднє керівництво на чолі з Богданом Горбалем опинилось під слідством після Грибовицької трагедії.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news