У ЛНУ ім. І. Франка стартувала Школа юного правника

https://leopolis.news/post/82653/u-lnu-im-i-franka-startuvala-shkola-yunogo-pravnyka

28/03/2023

Про це інформує пресцентр ЛНУ ім. І. Франка.

Зустріч, на якій були присутні школярі та їхні батьки, відкрив декан юридичного факультету професор Володимир Бурдін. Декан розповів про історію Школи юного правника, акцентував на перевагах Школи для майбутніх абітурієнтів, звернувши увагу на те, що перед Школою не стоїть завдання переконати школярів вступати на юридичний факультет, а допомогти майбутнім абітурієнтам зануритись в університетське життя через лекції та практичні заняття, а також через зустрічі із представниками різних юридичних професій.

Окрім декана, до присутніх звернувся також і Максим Суханов, який є координатором Школи, і розповів про найближчі плани та організаційні аспекти проведення занять.

Цьогоріч відкриття Школи було поєднано із Днем відкритих дверей юридичного факультету, тож декан також розповів про перебіг вступної кампанії у 2022 році, а також зробив деякі прогнози на 2023 рік.

До присутніх також звернулись і лідери студентських організацій: Софія Лучкевич (керівниця профбюро юридичного факультету), Роман Васюта (керівник Об’єднання студентів-правників), Любомир Караман (керівник Студентської ради юридичного факультету), Оля Доля (керівниця осередку Європейської асоціації студентів права у Львові) та Соломія Бельська (керівниця Наукового товариства студентів, аспірантів та молодих вчених юридичного факультету). Лідери студентських організацій розповіли про свої організації та про різноманітність студентського життя.

Насамкінець, у рамках відкриття Школи, також відбулося нагородження переможців та призерів обласної олімпіади з права, яким декан разом із заступником декана Романом Шандрою вручили цінні подарунки.

Найближче заняття Школи юного правника відбудеться вже наступної суботи. Заняття почнуться з лекції з кримінального права, яку прочитає студентам професор Володимир Бурдін, а лекцію з конституційного права – заступник декана доцент Віталій Чорненький. Окрім цього, наступної суботи слухачів Школи також очікуватиме зустріч з спеціальним гостем.

Leopolis.news