logo
19/04
16/04
08/04
07/04
05/04
04/04
02/04
31/03
29/03
27/03
26/03
2 ...

У Рудно кілька мешканців облаштували собі канаву та спускали стічні води у лісопарк

28-03-2023 21:191760

У Рудно кілька мешканців облаштували собі канаву та спускали стічні води у лісопарк
Фото: Львівської міської ради

У заказнику «Лісопарк Рудно» виявили канаву, якою спускали у ліс стічні води. Матеріали про факт забруднення лісопарку скеровано в правоохоронні органи.

Про це інформує пресслужба Львівської міськради.

   «У Рудно власники кількох домоволодінь на вул. Лісній облаштували собі канаву, якою стічні води спускали у лісопарк. Не спинив горе-господарів навіть той факт, що ця територія віднедавна має статус природно-заповідного фонду.

Про цей факт одразу ж повідомили Державну екологічну інспекцію у Львівській області. Оглянувши земельну ділянку на вул. Лісній, екологи підтвердили витікання невідомої речовини помутнілого кольору з-під землі навпроти будинковолодінь та взяли проби ґрунтів.

Результати вимірювань показників складу та властивостей ґрунтів показали перевищення гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин (сульфатів) та відносно контрольної проби (амонію, фосфору).

Оскільки ці порушення були виявлені на особливо цінних землях, до яких, відповідно до Земельного кодексу України, належать землі лісового заказника місцевого значення «Лісопарк Рудно», відповідні матеріали Державна екологічна інспекція у Львівській області скерувала у Залізничний відділ поліції. Тож тепер оцінку діям недобросовісних руднівчан даватимуть правоохоронці», - зазначили у департаменті містобудування ЛМР.

Нагадаємо, минулого тижня в смт Рудно комунальники прибрали парк та сквер. З обох локацій вивезли повний причіп побутового сміття та листя.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news