logo
17/04
16/04
15/04
2 ...

Львівщина – лідер за сумою туристичного збору у 2022 році

28-03-2023 21:05504

Львівщина – лідер за сумою туристичного збору у 2022 році
Фото: ілюстративне

На Львівщині зафіксували зростання розміру сплаченого податку: 273 млн торік проти 215 млн у 2021 році. Львівщина, як відомо, лідер за сумою туристичного збору у 2022 році.

Цифра 41 млн 430 тис. грн, демонструє приріст у 79% в порівнянні з 2021 роком, інформує пресслужба Львівської ОВА.

«Львівська область в очікуванні туристичного сезону. До нього активно готуються представники галузі гостинності, адже туристичний бізнес потребує підтримки українців так, як українці потребують відновлення та відпочинку. Відпочиваючи на локаціях, ви фінансуєте українську економіку і заразом підтримуєте ЗСУ», – зазначає Максим Козицький, начальник Львівської ОВА.

На території області є чимало місць для відновлення. Управління туризму та курортів пропонує звернути увагу на національні парки, де чимало ознакованих туристичних шляхів.

  • Національний природний парк «Сколівські Бескиди» у Крушельницькому лісництві підготував для відвідувачів новинку – відкритий центр з виготовлення карпатських чаїв.
  • У Яворівському НПП збудували еколого-просвітницький візит-центр у відпочинковому осередку «Верещиця» Цей пункт призначений для перебування як велотуристів «Центрального велосипедного маршруту Розточчя від Красника до Львова» так і охочих вивчати природну та культурну спадщину Розточчя.
  • Як завше чекає гостей туристичний магніт області – історико-культурний заповідник «Тустань», де пропонують політати над фортецею за допомогою доповненої реальності.
  • З сучасної оглядової 15-метрової вежі на горі Цюхів Діл у ясну погоду видно Трускавець, Борислав, Східницю.

Відкриті для туристів і фермерські господарства в області: тут можна побути з тваринами, поспостерігати за виробництвом продукції або й самому взяти участь у процесі творення. 

Для реабілітації здоров’я як фізичного так і ментального запрошують Моршин, Трускавець, Східниця, Славське.

Leopolis.news