logo
17/04
16/04
15/04
12/04
2 ...

Львівська поетеса Наталія Калиновська – лауреатка Міжнародної літературної премії ім. Миколи Гоголя «Тріумф»

29-03-2023 16:17950

Львівська поетеса Наталія Калиновська – лауреатка Міжнародної літературної премії ім. Миколи Гоголя «Тріумф»
Фото: із соціальних мереж

До численних нагород за творчість відомій  львівській поетесі, членкині Національної спілки письменників України, Всеукраїнського об’єднання «Письменників України», НСЖУ, Заслуженої діячки естрадного мистецтва України, педагогині, викладачки НУ «Львівська політехніка» Наталі Калиновській додалася ще одна.

Днями журі назвало нових лауреатів Міжнародної літературної премії імені Миколи Гоголя за 2023 рік. Серед них і поетеса Наталія Калиновська. Такої відзнаки вона удостоєна за книжку віршів «Миті одкровень», повідомив кореспондент Leopolis.news

Зазначимо, що для відзначення цьогорічних лауреатів гоголівської нагороди надійшло понад 750 видань авторів з України та із-закордону. Тому можна уявити рівень гостроти творчої конкуренції. Рішення ухвалює Комітет із нагородження, до якого входять знані письменники і науковці.

Цю почесну нагороду засновано у 1998 р. Чернігівським медіа-клубом за сприяння Національної спілки письменників України та міжнародних громадських організацій. З 1 листопада 2014 року засновником премії стала Міжнародна літературно-мистецька Академія України, яка об’єднує відомих письменників, перекладачів, науковців, журналістів, міжнародних діячів із 70 держав.

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news