logo
16/04
15/04
2 ...

Навіщо видаляти родимки і яким методом це найкраще робити?

30-03-2023 13:53496

Навіщо видаляти родимки і яким методом це найкраще робити?

Новоутворення на шкірі можуть мати різні причини. Деякі з них — цілком безпечні, а інші можуть бути маркером серйозного захворювання. Існує багато різних типів новоутворень на шкірі, які можуть мати різний вигляд та викликати різні симптоми, найпопулярніші серед них — родимки, пухлини, плями, вузли.

Зазвичай, більшість з них є безпечними, проте деякі окрім емоційного дискомфорту можуть перетворитися на рак шкіри, особливо якщо їх постійно травмують або навколо них з'являються зміни. В клініці Gold Laser в Києві успішно видаляють різні новоутворення сучасними методами, дізнатися більше інформації можна за посиланням https://goldlaser.com.ua/nashi-uslugi/lazernaya-dermatologiya/lazernoe-udalenie-novoobrazovaniy/

Як сучасна косметологія бореться з новоутвореннями на шкірі?

Родимки, папіломи, кератоми, ліпоми, фіброми належать до доброякісних новоутворень, тому їх можна безпечно видалити. Існують різні причини, чому люди вирішують видаляти родимки.  

Медичні причини видалення родимок наступні: 

1.     Підозра на злоякісність.

2.     Збільшення розміру або зміна кольору.

3.     Незручне розташування родимки. Якщо вона знаходиться на місці, де є висока ймовірність її травмування або дотику з одягом, це може призвести до інфекції, кровотечі, подразнення. 

Косметичні причини видалення родимок зазвичай мають естетичне підґрунтя. Позбувшись їх, пацієнти стають більш впевненими в собі, позбуваються скутості й морального дискомфорту.

Як краще видалити родимки?

Існує кілька методів видалення родимок, і кожен з них має свої переваги та недоліки: хірургія, кріодеструкція, лазерне видалення — це основні. В клініці Gold Laser косметологи роблять видалення родимок лазером, основна перевага цього методу — він менш інвазивний порівняно з хірургічним видаленням. Це означає, що клієнтам не потрібен довготривалий період відновлення. 

Лазерне видалення родимок має й інші переваги: 

1.     Під час лазерного видалення родимок кровотечі менш імовірні, оскільки лазерний промінь одразу згортає кров.

2.     Процедура здійснюється під місцевою анестезією.

3.     Лазерне лікування залишає менше слідів на шкірі, порівняно з хірургічним видаленням. Це зменшує ймовірність рубців та інших косметичних дефектів.

4.     Після лазерного втручання відновлення шкіри відбувається швидше, ніж після хірургічного видалення. Крім того, лазерна терапія може зменшити ризик інфекції та інших ускладнень.

5.     Цей метод один за найефективніших. Лазерний промінь знищує клітини новоутворень, зменшуючи ймовірність її повторного з'явлення. 

Загалом, лазерна процедура — безпечний та ефективний метод видалення родимок з мінімальними побічними ефектами та швидким відновленням шкіри. Всі нюанси та особливості лазерного видалення можна обговорити з дерматологом на попередній консультації.