Час подбати про посмішку: в якому віці дитину потрібно вести до стоматолога

https://leopolis.news/post/82812/chas-podbaty-pro-posmishku-v-yakomu-vici-dytynu-potribno-vesty-do-stomatologa-

30/03/2023

Коли дитині 1–1,5 року, стоматолог може визначити наявність пляшкового карієсу і своєчасно його вилікувати. Часта причина пляшкового карієсу — нічні годування грудним молоком або сумішшю з пляшечки. Найчастіше починають псуватися верхні різці. У період з 2–2,5 років важливо водити дитину до гігієніста — фахівець не лише вилікує пошкоджені зубки, а й надасть цінні поради щодо догляду. У віці двох років бажано провести герметизацію фісур для жувальних зубів, ця процедура захистить зубки від ушкоджень карієсом. У 3 роки прорізуються вже всі молочні зуби, тому стоматолог може оцінити — чи потрібна консультація ортодонту, якщо є проблеми у формуванні прикусу. Всі ці процедури виконують дитячі стоматологи в клініці Веселка, дізнатися більш детально про спеціалістів та години прийому можна за посиланням https://veselka.clinic/napriamky/vuzki-spetsialisty/stomatolog

Які задачі виконує дитячий стоматолог?

Цей спеціаліст змалечку привчає маленьких пацієнтів правильно доглядати за зубами й не боятися відвідувати лікаря. Дитячий стоматолог здатний попередити та вилікувати різні проблеми, пов'язані з зубами, яснами та порожниною рота дитини:

 

1.     Карієс. Це одна з найбільш поширених проблем, з якими стикаються діти. Дитячий стоматолог лікує карієс та встановлює пломби.

2.     Гігієна порожнини рота. Дитячий стоматолог допомагає дітям у навчанні правильного догляду за зубами та яснами, включаючи чистку зубів, використання зубної нитки та використання зубної щітки правильного розміру.

3.     Пародонтоз. Це захворювання тканин, що оточують зуби. Дитячий стоматолог лікує пародонтоз, що включає процедури очищення кореневих каналів та лікування виразок ясен.

4.     Видалення зубів. Іноді дитячий стоматолог повинен видалити зуб, який пошкоджений або не може бути виправлений.

5.     Неправильний прикус. Якщо дитина має проблему з прикусом, дитячий стоматолог може запропонувати використання брекетів або інших ортодонтичних пристосувань. 

Отже, дитячий стоматолог лікує різні проблеми, пов'язані з зубами, яснами та порожниною рота дитини. Він допомагає попереджувати та лікувати різні захворювання, а також навчає дітей правильному догляду за зубами та яснами для підтримки їх здоров'я на довгий термін. 

Звертайтеся в мережу поліклінік Веселка, дитяча стоматологія піклується про безпеку та комфорт маленьких пацієнтів. Досвідчені спеціалісти клініки використовують найкраще європейське обладнання й знають, як знайти індивідуальний підхід до кожної дитини.