Студентка ЛНУ ім. І. Франка Вікторія Шевчук – серед переможців конкурсу від Мінсоцполітики

https://leopolis.news/post/82819/studentka-lnu-im-i-franka-viktoriya-shevchuk--sered-peremojciv-konkursu-vid-minsocpolityky

30/03/2023

До участі в конкурсі запросили студентів навчальних закладів України, які здобувають освіту за напрямом «Соціальна робота», інформує пресцентр ЛНУ ім. І. Франка. 

Основною метою конкурсу було широке інформування українців про важливість соціальної роботи та соціальних працівників та працівниць у житті українців. Автори, які взяли участь у змаганні, розміщували у соціальних мережах Facebook та Instagram свої дописи, в яких демонстрували власне бачення розвитку соціальної сфери в Україні, зокрема щодо підтримки сімей з дітьми та розвитку сімейних форм виховання. 

Серед переможців конкурсу – студентка першого курсу факультету педагогічної  освіти Вікторія Шевчук, яка навчається за спеціальністю 231 «Соціальна робота». У своєму есе студентка ділиться роздумами про те, що «в Україні люди досі живуть стереотипом, що соціальний працівник – це доглядальник за людьми похилого віку та людьми з інвалідністю», однак дівчина переконана, що цей міф пора розвінчувати.

На її думку, соціальний працівник – це фахівець, що рятує життя людей, які давно втратили надію, бо потрапили у складні життєві обставини, це професіонал з глибокими знаннями з психології, психіатрії та права, це фахівець, який складає покроковий план виходу клієнта із складних життєвих обставин та заохочує клієнта змінювати своє життя на краще.

Вікторія поділилася також своїм баченням розвитку соціальної роботи в Україні, зазначивши, що в школах, зокрема, мають відбуватися регулярні тренінги від соціальних працівників для дітей, аби діти розуміли, що якщо в їхній сім’ї виникають проблеми, вони можуть звернутися до соціального працівника за допомогою. 

Вікторія розповідає, що взяла участь у конкурсі студентських есе, перш за все для того, щоб розвіяти безглузді стереотипи про соціальну роботу. «Більшість людей, зокрема, серед мого оточення, вірили в абсурдні міфи про соціальних працівників, та вважали, що я пошкодую про вибір такої, на їхню думку, «непрестижної» спеціальності. Перемога у цьому конкурсі була неочікуваним здивуванням, і, на щастя, допомогла друзям та знайомим усвідомити перспективи соціальної роботи та можливості розвитку в цій професії. Тому, гадаю, моє есе в соціальних мережах досягло своєї мети», – ділиться Вікторія. 

Додамо, що днями дівчина мала нагоду зустрітися і поспілкуватися з Міністеркою соціальної політики України Оксаною Жолнович. Так, упродовж зустрічі з авторами найкращих робіт обговорили перспективи розвитку соціальної роботи як галузі, а також поспілкувалися про візію та плани Міністерства соціальної політики. 

«Я дуже вдячна організаторам конкурсу за таку унікальну можливість зустрітися з Міністеркою соціальної політики України», – додає Вікторія. 

Leopolis.news