Екоінспекція вимагає від місцевої влади ліквідувати стихійні сміттєзвалища у заказнику «Торфовище Білогорща»

https://leopolis.news/post/82822/ekoinspekciya-vymagae-vid-miscevo-vlady-likviduvaty-styhiyni-smittezvalyshcha-u-zakaznyku-torfovyshche-bilogorshcha

30/03/2023

Необхідність у проведенні такої зустрічі зумовлена потребою вжиття заходів для ліквідації локальних звалищ відходів, що утворилися на вказаній території, інформує ДЕІ Львівщини.

При візуальному огляді та за результатами аналізу картографічних матеріалів з’ясовано, що безпосередньо ділянка заказника не засмічена. Стихійні сміттєзвалища розташовуються вздовж дороги на землях, що є в підпорядкуванні Залізничної та Шевченківської районних адміністрацій Львова, а також Зимноводівської сільської ради.

Учасники зустрічі обговорили першочергові завдання для вирішення проблеми. Зазначили, що, крім транспортних засобів, які періодично привозять сміття, очевидним є факт складування відходів і підприємствами, що поруч із заказником.

Представники поліції склали акт огляду місця події та вживатимуть заходів для встановлення причетності до порушення розташованих неподалік суб’єктів господарювання з метою зобов’язання їх ліквідувати сміттєзвалища.

Інспекція скерувала листи головам Залізничної та Шевченківської районних адміністрацій Львова, а також Зимноводівської сільської ради про необхідність вжиття заходів в межах наданих повноважень, а саме – забезпечення ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ.

Leopolis.news