Релокований на Львівщину бізнес може отримати підтримку в межах проєкту «Relocate together»

https://leopolis.news/post/82843/relokovanyy-na-lvivshchynu-biznes-moje-otrymaty-pidtrymku-v-mejah-proektu-relocate-together

31/03/2023

За підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» Львівський регуляторний хаб реалізовує проєкт «Relocate together: майданчик для релокованих підприємств», інформує пресслужба ЛОВА.

Його мета ідентифікувати найрозповсюдженіші виклики, з якими стикаються підприємці у час війни, та напрацювати механізми їх вирішення.

Релокація підприємства у новий регіон, де зовсім інше бізнес-середовище та правила ведення підприємницької діяльності, постає серйозним викликом.

Упродовж декількох місяців реалізації проєкту вже надали консультації для понад десяти підприємств і більш як 80 представників бізнесу стали учасниками тематичних заходів. Проєкт триває та має на меті допомогти ще більшій кількості підприємців. До слова, цією можливістю користується не лише релокований бізнес, а й місцевий.

«Львівщина, як тиловий регіон, з початку повномасштабного вторгнення взяла на себе новий функціонал, і чимало зусиль ми вклали у процеси релокації, щоб  зробити область комфортною для будь-якого бізнесу. Загалом Львівщина прийняла понад дві сотні різних бізнесів з інших областей України. Відтак, одним з наших основних акцентів в роботі стала їх інтеграція в регіональну економіку. Дякую партнерам, які  відгукнулись на наш запит і продовжують активну співпрацю. Саме ця синергія влада-бізнес-громадськість-інституції підтримки бізнесу змогли забезпечити хороший результат в частині релокації бізнесу та надання йому всебічної підтримки», - зазначив директор департаменту економічної політики Львівської ОВА Степан Куйбіда.

Підтримка, яку надають релокованому бізнесу, є безоплатною для підприємців. Ініціатива реалізується за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

«Релокація - це не фінальна точка. Бізнес вимагає системної підтримки. Адже переїхавши в інший регіон, підприємці стикаються з проблемами та викликами, які не існували в їх громадах, проте постали зараз через війну. Саме тому важливо об’єднувати місцевий та релокований бізнес. А для того, щоб релокація була ефективною потрібна взаємодія влади, бізнесу та громадського сектору»,-  наголосила менеджерка проєктів USAID Наталія Петрова.

Серед заходів проєкту Relocate together:

  • Тематичні навчальні семінари для представників бізнесу на найбільш актуальні теми;
  • Галузеві заходи за участі профільних експертів та представників влади;
  • Індивідуальні консультації для релокованих підприємств в юридичній сфері;
  • А також у перспективі проєкти змін до нормативно-правових актів державного та/або місцевого рівня щодо покращення умов ведення бізнесу для релокованих підприємств.

«Представники релокованого бізнесу можуть звертатися за безоплатними юридичними консультаціями, зареєструватися на будь-якого роду заходи, навчальні семінари, тематичні зустрічі з представниками влади тощо. Також, ми намагаємось рухатись комплексно і врахувати всі запити, які є в того чи іншого бізнесу в частині нормативно-правових актів. Надалі будемо пропонувати зміни і за підтримки Львівської ОВА адвокувати їх на центральному рівні», - пояснив голова правління аналітично-адвокаційного центру «Львівський регуляторний хаб» Тарас Хавунка.

Для швидкої та належної комунікації з підприємцями організатори проєкту просять бізнес заповнити опитувальник.  Він дозволить оперативно зрозуміти потребу та належним чином на неї відреагувати.

Проєкт «Relocate together: майданчик для релокованих підприємств» триватиме до серпня.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news