У Львові батькам допомагають налагодити стосунки з дітьми

https://leopolis.news/post/82874/u-lvovi-batkam-dopomagayut-nalagodyty-stosunky-z-ditmy

31/03/2023

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Фахівці установи допомагають родинам, які перебувають у складних життєвих обставинах або мають ризик опинитися в такій ситуації, налагодити стосунки з дітьми, зрозуміти їх потреби, вирішити конфліктні ситуації.

«Цей проєкт – це відкрита група взаємодії для відвідувачів центру, що дає можливість новим  учасникам доєднатись до групи. Спікерами є психологи центру та запрошені фахівці різних напрямків роботи із сімейною системою. Проєкт проводиться щосереди у нашому тренінговому залі. Заняття відвідують 6-8 учасників – батьків. Приходять як жінки, так і чоловіки. Триває заняття дві години», – розповіли в Центрі соціальних служб.  

Програма проєкту має чотири основних блоки: «Пізнання себе», «Я у стосунках з іншими», «Батьки та діти», «Комфорт у суспільстві». Кожен блок має 5-8 тренінгових занять.

Перший блок спрямований на знайомство із внутрішнім «Я», розширення знань про психологію та її значення у житті кожної людини, самооцінку та особистісні кордони, жіночі та чоловічі архетипи, моделі поведінки та пошук ресурсу.

Другий блок занять розглядає такі теми, як внутрішньосімейна комунікація, конфлікти поколінь, сімейні сценарії та контрсценарії, а також конфлікти у родині.

Наступний блок присвячений батьківсько-дитячим стосункам. Фахівці разом з учасниками розглядають базові психологічні потреби дитини; роль батьків у становленні дітей в емоційному, поведінковому, фізичному аспектах; помилки батьків у вихованні та їх наслідки.

Останній блок надає інструменти для покращення життя в суспільстві та взаємодії із ним. Йдеться про тайм-менеджмент, самореалізацію, основи медичних знань, основи юридичної та фінансової грамотності, сімейний бюджет та кар’єру.

Кожен блок занять має виокремлений час на розбір питань. Це дозволяє отримати зворотній зв’язок від клієнтів, довідатись, наскільки їм актуальні ці питання і як вони можуть використати отримані знання у своєму житті.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news