logo
28/03
2 ...

На українсько-польському кордоні збудують новий пункт пропуску (ФОТО)

31-03-2023 17:17747

На українсько-польському кордоні збудують новий пункт пропуску (ФОТО)
Фото: ДПСУ

Українська та польська сторони підсумувати результати співпраці та обговорили перспективи відкриття нового пункту пропуску на Волині.

Як інформує ДПСУ, учора відбулася зустріч начальника Волинського прикордонного загону з керівником Надбужанського відділу Прикордонної Варти Республіки Польща.

Сторони оцінили основні результати співпраці за минулий рік, зазначивши, що завдяки спільним зусиллям забезпечено належну охорону українсько-польської ділянки кордону та ефективну протидію злочинній діяльності. Значні ресурси було направлено на підтримку безперебійного функціонування пунктів пропуску та ритмічного оформлення осіб і транспортних засобів під час евакуації з України населення на початку повномасштабного вторгнення.

Зважаючи на можливу загрозу вторгнення рф з території білорусі, Сторони домовилися про оперативний обмін інформацією щодо будь-яких маневрів військової техніки вздовж кордонів на білоруських теренах.

Крім того, українські та польські прикордонники позитивно оцінили хід реалізації пілотних проєктів щодо ваговозів у пунктах пропуску «Ягодин-Дорогуськ» і «Устилуг-Зосін».

Про перспективу будівництва ще одного пункту пропуску на кордоні з Польщею у Волинській області говорили днем раніше під час зустрічі з делегацією із Люблінського воєводства.

Як зазначив під час виступу начальник Волинського прикордонного загону Сергій Лозінський, будівництво нового спільного пункту пропуску для автомобільного сполучення з організацією пішохідного руху «Адамчуки-Збереже» сприятиме розвантаженню решти переходів, зокрема щодо пропуску осіб та легкових автомобілів.

Спільно з представниками Люблінського воєводства делегація Волинської області оглянули ділянку кордону, де щороку, в рамках проведення Європейських днів добросусідства, облаштовували тимчасовий перехід, та провели робочу нараду. В результаті домовилися, що працюватимуть над питанням облаштування нового пункту пропуску разом.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news